Стъпки на приготвяне
-
Това е едно обикновено, но много оригинално ястие, което се сервира по специален начин. Направете го изключително като добавите смес от гъби и една скилидка чесън. Един невероятен сюрприз, който да поднесете!
-
Предварително загрейте фурната до 60°C и ако е възможно, изключете вентилатора
-
Остранете зелената част на праза и нарежете бялата част на кръгчета. Нарежете лука на пръстени. Разтопете малко масло в една тенджерка и леко запържете праза и лука
-
След това добавете останалите гъби, които не са нарязани и ги запържете малко.
-
Добавете брашното и го разбийте добре с бульона. Оставете всичко да се готви за 20 мин. От време на време разбърквайте, за да се сгъсти леко супата.
-
В отделен съд объркайте козето сирене със зехтин и шери оцет. Овкусете с няколко капки сос „Табаско” и смлян черен пипер.
-
Добавете останалото количество нарязани гъби към дресинга. Нарежете зелената салата на ивици и я объркайте с печените кедрови ядки и дресинга.
-
Разрежете франзелета на две по дължина и после на четири еднакви парчета. Запечете ги леко.
-
Разбийте супата с миксер до получаване на кремообразна смес. Изсипете супата в 4 дълбоки чинии. Ако желаете можете да добавите малко разбита сметана. Добавете няколко гъби в супата. Гарнирайте препечените филийки франзела със салата и ги поставете в края на чинията, като единият им край трябва да бъде потопен в супата.