Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Гъбена супа с франзела

Гъбена супа с франзела – рецепта за любителите на нестандартните кулинарни удоволствия.

Стъпки на приготвяне

  • Това е едно обикновено, но много оригинално ястие, което се сервира по специален начин. Направете го изключително като добавите смес от гъби и една скилидка чесън. Един невероятен сюрприз, който да поднесете!
  • Предварително загрейте фурната до 60°C и ако е възможно, изключете вентилатора
  • Остранете зелената част на праза и нарежете бялата част на кръгчета. Нарежете лука на пръстени. Разтопете малко масло в една тенджерка и леко запържете праза и лука
  • След това добавете останалите гъби, които не са нарязани и ги запържете малко.
  • Добавете брашното и го разбийте добре с бульона. Оставете всичко да се готви за 20 мин. От време на време разбърквайте, за да се сгъсти леко супата.
  • В отделен съд объркайте козето сирене със зехтин и шери оцет. Овкусете с няколко капки сос „Табаско” и смлян черен пипер.
  • Добавете останалото количество нарязани гъби към дресинга. Нарежете зелената салата на ивици и я объркайте с печените кедрови ядки и дресинга.
  • Разрежете франзелета на две по дължина и после на четири еднакви парчета. Запечете ги леко.
  • Разбийте супата с миксер до получаване на кремообразна смес. Изсипете супата в 4 дълбоки чинии. Ако желаете можете да добавите малко разбита сметана. Добавете няколко гъби в супата. Гарнирайте препечените филийки франзела със салата и ги поставете в края на чинията, като единият им край трябва да бъде потопен в супата.

Рецепти, които може да ви интересуват

Гъбена супа с франзела
3 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 485 г Нарязани гъби Bonduelle
  • 1 праз
  • Половин глава лук
  • 1 с.л. брашно
  • 1 л пилешки бульон
  • 10 мл сметана
  • Масло
  • Сол
  • Смлян черен пипер
  • 1 франзела
  • 6 с.л. печени кедрови ядки
  • 1 зелена салата, измита и отцедена
  • 150 г прясно козе сирене, на парченца
  • Зехтин
  • Шери оцет
  • Сос „Табаско”
  • Черен пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Това е едно обикновено, но много оригинално ястие, което се сервира по специален начин. Направете го изключително като добавите смес от гъби и една скилидка чесън. Един невероятен сюрприз, който да поднесете!

  • Стъпка 2

    Предварително загрейте фурната до 60°C и ако е възможно, изключете вентилатора

  • Стъпка 3

    Остранете зелената част на праза и нарежете бялата част на кръгчета. Нарежете лука на пръстени. Разтопете малко масло в една тенджерка и леко запържете праза и лука

  • Стъпка 4

    След това добавете останалите гъби, които не са нарязани и ги запържете малко.

  • Стъпка 5

    Добавете брашното и го разбийте добре с бульона. Оставете всичко да се готви за 20 мин. От време на време разбърквайте, за да се сгъсти леко супата.

  • Стъпка 6

    В отделен съд объркайте козето сирене със зехтин и шери оцет. Овкусете с няколко капки сос „Табаско” и смлян черен пипер.

  • Стъпка 7

    Добавете останалото количество нарязани гъби към дресинга. Нарежете зелената салата на ивици и я объркайте с печените кедрови ядки и дресинга.

  • Стъпка 8

    Разрежете франзелета на две по дължина и после на четири еднакви парчета. Запечете ги леко.

  • Стъпка 9

    Разбийте супата с миксер до получаване на кремообразна смес. Изсипете супата в 4 дълбоки чинии. Ако желаете можете да добавите малко разбита сметана. Добавете няколко гъби в супата. Гарнирайте препечените филийки франзела със салата и ги поставете в края на чинията, като единият им край трябва да бъде потопен в супата.