Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Фузили с гъби и спанак

Много ароматно италианско ястие лесно за приготвяне

Стъпки на приготвяне

  • Сварете вода със сол и когато достигне точка на кипене, добавете пастата. Оставете да ври 10 минути.

  • Загрейте на дребно нарязания лук в зехтин и масло, добавете гъбите, отцедени от течността и след 5 минути ги поръсете с бяло вино. Докато тигана е на котлона, добавете сладка заквасена сметана, сготвената паста, бейби спанака и сотирайте докато се смесят много добре.

  • След като сосът се смеси, изсипете цялата смес в термоустойчива купа и след това добавете пармезан и моцарела. Запечете на 200°С за 15 минути.

Рецепти, които може да ви интересуват

Фузили с гъби и спанак
2 човека 15-30 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 2 буркана (560 г) рязани гъби Bonduelle
  • 200 г фузили
  • 40 г кашкавал
  • 30 г пармезан
  • 100 г бейби спанак
  • 50 г бял лук
  • 100 г заквасена сметана
  • 10 г масло
  • 30 мл бяло вино
  • малко зехтин
  • сол
  • бял пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Сварете вода със сол и когато достигне точка на кипене, добавете пастата. Оставете да ври 10 минути.

  • Стъпка 2

    Загрейте на дребно нарязания лук в зехтин и масло, добавете гъбите, отцедени от течността и след 5 минути ги поръсете с бяло вино. Докато тигана е на котлона, добавете сладка заквасена сметана, сготвената паста, бейби спанака и сотирайте докато се смесят много добре.

  • Стъпка 3

    След като сосът се смеси, изсипете цялата смес в термоустойчива купа и след това добавете пармезан и моцарела. Запечете на 200°С за 15 минути.