Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Домати, пълнени с ориз и червен фасул

Нов прочит на традиционната рецепта

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете на ситно червения лук, магданоза и чесъна. Отстранете вътрешността на доматите и я запазете за по-късно. Сварете ориза, съгласно препоръката на опаковката.

  • Направете песто сос от магданоза, чесъна, руколата, боровите ядки, зехтин, листата босилек, лимон, пармезан, салатата - смесете всичко в блендер. Песто сосът ще придаде цвят и свеж и вкусен аромат на ястието.

  • В тиган с малко олио загрейте бейби спанака и червения лук, добавете предварително сварения ориз, червения фасул (след като сте го отцедили), каперсите, пармезана и част от вътрешността на доматите.

  • Напълнете доматите с готовата смес, добавете отново настърган пармезан, поставете капачетата им и ги сложете в предварително загрята на 180°C фурна за 25 минути.

Рецепти, които може да ви интересуват

Домати, пълнени с ориз и червен фасул
2 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 200 гр червен фасул Bonduelle
  • 6 големи домата
  • 120 гр ориз арборио
  • 100 гр пармезан
  • 150 гр бейби спанак
  • 10 каперси
  • 1 червен лук
  • 1/2 лимон
  • 2 скилидки чесън
  • 3 с.л. борови ядки
  • 5 листа зелена салата
  • 1 щипка рукола
  • 2 връзки магданоз
  • листа от пресен босилек
  • 2 с.л. зехтин
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете на ситно червения лук, магданоза и чесъна. Отстранете вътрешността на доматите и я запазете за по-късно. Сварете ориза, съгласно препоръката на опаковката.

  • Стъпка 2

    Направете песто сос от магданоза, чесъна, руколата, боровите ядки, зехтин, листата босилек, лимон, пармезан, салатата - смесете всичко в блендер. Песто сосът ще придаде цвят и свеж и вкусен аромат на ястието.

  • Стъпка 3

    В тиган с малко олио загрейте бейби спанака и червения лук, добавете предварително сварения ориз, червения фасул (след като сте го отцедили), каперсите, пармезана и част от вътрешността на доматите.

  • Стъпка 4

    Напълнете доматите с готовата смес, добавете отново настърган пармезан, поставете капачетата им и ги сложете в предварително загрята на 180°C фурна за 25 минути.