Стъпки на приготвяне
-
Нарежете на ситно червения лук, магданоза и чесъна. Отстранете вътрешността на доматите и я запазете за по-късно. Сварете ориза, съгласно препоръката на опаковката.
-
Направете песто сос от магданоза, чесъна, руколата, боровите ядки, зехтин, листата босилек, лимон, пармезан, салатата - смесете всичко в блендер. Песто сосът ще придаде цвят и свеж и вкусен аромат на ястието.
-
В тиган с малко олио загрейте бейби спанака и червения лук, добавете предварително сварения ориз, червения фасул (след като сте го отцедили), каперсите, пармезана и част от вътрешността на доматите.
-
Напълнете доматите с готовата смес, добавете отново настърган пармезан, поставете капачетата им и ги сложете в предварително загрята на 180°C фурна за 25 минути.