Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Döner Kebab – Агнешко печено на скара

Турско ястие с агнешко, печено на вертикална въртяща се скара, сервирано в турски хляб. Dönerkebab – е най-известното на света ястие от турската кухня. Напомня арабската Шуарма и гръцкия Гирос, но както съставките, така и добавките са различни.

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете листата от червеното и бяло зеле, заедно с краставицата на тънки ивици,след което поръсете с намачкото кубче бульон и разбъркайте.
  • Нарежете доматите и лука.
  • Загрейте в тиган олио и запържете месото смесено с лука.
  • Подправете на вкус и продължете пърженето докато месото не стане хрупкаво.
  • Разрежете хляба на 4 части, разрязвайки го на дължина, запечете или запържете за кратко.

Рецепти, които може да ви интересуват

Döner Kebab – Агнешко печено на скара
4 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 300 г зеле (червено и бяло)
  • 100 г салата айсберг
  • 1 свежа краставица
  • 1 голяма глава лук
  • 4 домата
  • 1 чушка
  • 2 лъжици бульон от кубче (намачкайте)
  • 500 г месо (най-добре телешко)
  • 5-6 лъжици олио
  • 1 турски хляб екмек
  • Сол
  • Пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете листата от червеното и бяло зеле, заедно с краставицата на тънки ивици,след което поръсете с намачкото кубче бульон и разбъркайте.

  • Стъпка 2

    Нарежете доматите и лука.

  • Стъпка 3

    Загрейте в тиган олио и запържете месото смесено с лука.

  • Стъпка 4

    Подправете на вкус и продължете пърженето докато месото не стане хрупкаво.

  • Стъпка 5

    Разрежете хляба на 4 части, разрязвайки го на дължина, запечете или запържете за кратко.