Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Чанахи

Чанахи е традиционно грузинско ястие, приготвяно в малко глинени гърнета. Желателно е да приготвите една порция за един човек във всяко гърне. Всъщност няма “Supra” (грузински празник) без тази популярна и вкусна перла на грузинската кухня.

Стъпки на приготвяне

  • Сложете един слой от тънко нарязаните парчета месо на дъното на гърнето;

  • Вземете патладжаните, напълнени с леко подсолена мазнина от опашка, чесън и тънко настърган лук, магданоз и босилек и ги поставете върху слоя с месото.  

  • Отгоре сложете 2-3 броя обелени и леко нарязани домати и 2 картофа, разрязани на две по дължината.

  • Поръсете със сол и пипер и сложете във фурната. Първо гответе със затворен капак, след това го махнете.

  • Чанахи ще бъде готово след 1.5 часа.

Рецепти, които може да ви интересуват

Чанахи
5 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • Овнешко месо (може и говеждо) – 0.8-1 кг
  • Домати 2-3 броя
  • Патладжани – 6 броя
  • Лук – 200 г
  • Пресен магданоз, босилек – ½ връзка
  • Чесън – 1 глава
  • Картофи – 1-2 броя
  • Сол и пипер на вкус
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Сложете един слой от тънко нарязаните парчета месо на дъното на гърнето;

  • Стъпка 2

    Вземете патладжаните, напълнени с леко подсолена мазнина от опашка, чесън и тънко настърган лук, магданоз и босилек и ги поставете върху слоя с месото.  

  • Стъпка 3

    Отгоре сложете 2-3 броя обелени и леко нарязани домати и 2 картофа, разрязани на две по дължината.

  • Стъпка 4

    Поръсете със сол и пипер и сложете във фурната. Първо гответе със затворен капак, след това го махнете.

  • Стъпка 5

    Чанахи ще бъде готово след 1.5 часа.