Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Бурито

След страстна и гореща салса, вкусното бурито ще засити глада. Бурито – обичано от почитателите на мексиканската кухня, ястие за показ.

Стъпки на приготвяне

  • Измитото месо натъркайте с миксираната маса от чесън, лимонов сок, риган, пипер и сол. След това трябва да мариновате от 4 до 8 часа, запържите, разделите на малки парчета и изсушите около 6 часа.
  • Изплакнете, обелете лука и го нарежете на дребно. След това запържете в загрято олио. Добавете изсушеното телешко (machaca) и пържете докато хубаво се зачерви. Добавете сол и разбъркайте.
  • Подгрейте тортилата в печката. На всяка от тях поставете няколко лъжички месо и завийте на руло.

Рецепти, които може да ви интересуват

Бурито
12 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 600 г телешко
  • 12 парчета тортила
  • 2 скилидки чесън
  • 1 малка глава лук
  • 2 лъжици лимонов сок
  • 1 лъжица риган
  • ½ лъжица сол
  • ¼ лъжичка прясно смлян черен пипер
  • 1 лъжица олио
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Измитото месо натъркайте с миксираната маса от чесън, лимонов сок, риган, пипер и сол. След това трябва да мариновате от 4 до 8 часа, запържите, разделите на малки парчета и изсушите около 6 часа.

  • Стъпка 2

    Изплакнете, обелете лука и го нарежете на дребно. След това запържете в загрято олио. Добавете изсушеното телешко (machaca) и пържете докато хубаво се зачерви. Добавете сол и разбъркайте.

  • Стъпка 3

    Подгрейте тортилата в печката. На всяка от тях поставете няколко лъжички месо и завийте на руло.