Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Боб яхния с наденички

Превъзходно ястие, вкусно и хранително

Стъпки на приготвяне

  • Наситнете червения лук и магданоза, нарежете на тънки резени чесъна, целината и капията на кубчета и рендосайте моркова.

  • Навийте наденицата на шиш и я сложете в тава, след това я пъхнете в предварително загрята до 180° фурна за 10 минути.

  • Нагорещете тиган с малко мазнина и добавете едновременно лука, пипера, целината и моркова. Оставете ги да къкрят, след което добавете зеленчуковия бульон.

  • След като зеленчуците се сварят, добавете зрелия фасул, отцеден от излишното количество течност. Оставете да къкри 7-10 минути и добавете даматеното пюре, мащерка и дафинов лист, след което овкусете със сол и пипер. Варете още 10 минути.

Рецепти, които може да ви интересуват

Боб яхния с наденички
2 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • <p><a href=https://bonduelle.bg/produkt/zryal-fasul target=_blank rel=noopener><strong>2 консерви (800 г) зрял фасул Bonduelle</strong></a></p>
  • <p>400 г наденички</p>
  • <p>2 чаши (500 г) зеленчуков бульон</p>
  • <p>1 морков</p>
  • <p>2 червени лука</p>
  • <p>1/2 чушка капия</p>
  • <p>1 корен целина</p>
  • <p>4 с.л. доматено пюре</p>
  • <p>3 с.л. слънчогледово олио</p>
  • <p>2 скилидки чесън</p>
  • <p>1 връзка магданоз</p>
  • <p>4 дафинови листа</p>
  • <p>3-4 коренчета мащерка</p>
  • <p>черни зърна пипер</p>
  • <p>сол</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Наситнете червения лук и магданоза, нарежете на тънки резени чесъна, целината и капията на кубчета и рендосайте моркова.

  • Стъпка 2

    Навийте наденицата на шиш и я сложете в тава, след това я пъхнете в предварително загрята до 180° фурна за 10 минути.

  • Стъпка 3

    Нагорещете тиган с малко мазнина и добавете едновременно лука, пипера, целината и моркова. Оставете ги да къкрят, след което добавете зеленчуковия бульон.

  • Стъпка 4

    След като зеленчуците се сварят, добавете зрелия фасул, отцеден от излишното количество течност. Оставете да къкри 7-10 минути и добавете даматеното пюре, мащерка и дафинов лист, след което овкусете със сол и пипер. Варете още 10 минути.