Стъпки на приготвяне
-
Първо нарязахме на ситно червения лук и магданоза, чесъна на тънки резени, целината и капията на кубчета, а моркова рендосахме.
-
Навихме наденицата на шиш и я сложихме в тава, която пъхнахме в предварително загрята до 180° фурна до готовност.
-
Нагорещихме тиган с малко мазнина и добавихме едновременно лука, пипера, целината и моркова. Оставихме да къкрят, а след това прибавихме и зеленчуковия бульон.
-
След като зеленчуците се сварят, добавихме зрелия фасул, отцеден от излишното количество течност. Оставихме го да къкри 7-10 минути и прибавихме доматеното пюре, мащерка и дафинов лист. Овкусихме със сол и пипер и оствихме да се вари за още 10 минути.
-
Време да се насладим на резултата!