Стъпки на приготвяне
-
В приготвената голяма купа излейте водата и млякотo.
-
Разбийте яйцата и хубаво разбъркайте.
-
Добавете захарта (при сладка плънка), сол и олио.
-
Внимателно разбъркайте.
-
Постепенно прибавяйте брашното, така, че докато бъркате да получите тесто без бучки и с консистенция на заквасена сметана.
-
Пържете в тиган с добре загрято олио. Върху тигана поставяйте толкова смес, че да покрие с тънък слой цялата повърхност на тигана. Обърнете палачинката на другата страна когато едната страна стане златисто-кафява.
-
Разбъркайте с миксера всички съставки освен стафидите до получаване на гладка консистенция.
-
Добавете стафидите и разбъркайте.
-
Сипвайте около 4 лъжички на палачинка.
-
Загрейте маргарина на тигана.
-
Запържете малко лука.
-
Нарежете гъбите на ленти и добавете към лука и задушете.
-
Добавете брашното и разнесете да не се получат бучки.
-
Постепенно добавяйте вода.
-
Добавете сол и пипер по вкус.
-
Задушете до сгъстяване.
-
Слагайте по 2 лъжички от плънката върху палачинка.