Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Бакалау – треска по португалски със зеленчуци

Рибата треска определено е царят на португалската маса. В Португалия сушената и осолена треска е основата на невероятен брой ястия. Независимо под каква форма ще бъде сервирана, винаги е харесвана от португалците.

Стъпки на приготвяне

  • Залейте филетата с вряла вода. След това посолете и варете около 10 минути. След подсушаване ги оставете.

  • Сложете лука и картофите в тенджера и ги залейте с вряща, подсолена вода. Варете 10 минути.

  • Внимателно нарежете зелето, поставете го в тенджерата със зеленчуците. Варете 10 минути, след това излейте водата и охладете.

  • Изсипете в купа, рибата, зеленчуците, яйцата, маслините и след това внимателно ги разбъркайте.

  • Направете еднороден сос от зехтина, оцета, солта, пипера, а след това полейте с него ястието.

Рецепти, които може да ви интересуват

Бакалау – треска по португалски със зеленчуци
8 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 0,5 кг филе от треска
  • 3 картофа, обелени и нарязани на надлъжни парчета
  • 3 глави лук, обелени и нарязани на четвъртинки
  • 3 твърдо сварени яйца и нарязани на филийки
  • 450 г нарязано бяло зеле
  • 6 маслини или 1 една малка кисела краставица, нарязана на кубчета
  • 1/4 чаша зехтин
  • 1/4 чаша оцет 6%
  • Сол
  • Пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Залейте филетата с вряла вода. След това посолете и варете около 10 минути. След подсушаване ги оставете.

  • Стъпка 2

    Сложете лука и картофите в тенджера и ги залейте с вряща, подсолена вода. Варете 10 минути.

  • Стъпка 3

    Внимателно нарежете зелето, поставете го в тенджерата със зеленчуците. Варете 10 минути, след това излейте водата и охладете.

  • Стъпка 4

    Изсипете в купа, рибата, зеленчуците, яйцата, маслините и след това внимателно ги разбъркайте.

  • Стъпка 5

    Направете еднороден сос от зехтина, оцета, солта, пипера, а след това полейте с него ястието.