Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Айнтопф - немско ястие с месо и зеленчуци. С добавка вкусни гъби, моркови и картофи

Eintopf – на немски език това означава „една тенджера”. Цялата тайна на това ястие се крие в това, че в един съд се готви цялата храна и застъпва целия обяд. В тенджерата се поставя бекона или друго месо, зеленчуците, картофите, ориза или кашата и се готвят дълго и бавно. Ястието в зависимост от съставките може да напомня на супа, гулаш или готвено. Всеки избира каквото най-много му харесва. Eintopf са се появили във времена когато хората са имали малко пари, но големи семейства за изхранване. Домакините са ги приготвяли когато са нямали време за готвене на пример по време на „голямото пране” или събирането на реколтата.

Стъпки на приготвяне

  • Сварете фарфалето в подсолена вода, отцедете. Сварете бульона.
  • Нарежете телешкото на ленти, гъбите, моркова на малки кубчета.
  • Запържете гъбите с олио в тенджера.
  • Добавете месото и морковите, налейте врящия бульон и варете 10 минути.
  • Добавете сметаната, разбъркайте и подправете.
  • Смесете с фарфалето.

Рецепти, които може да ви интересуват

Айнтопф - немско ястие с месо и зеленчуци. С добавка вкусни гъби, моркови и картофи
4 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 1 литър телешки бульон
  • 300 г сварено телешко
  • 300 г гъби
  • 100 г фарфале
  • 1 бр. морков
  • Олио
  • 4 лъжици сметана
  • Сол
  • Пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Сварете фарфалето в подсолена вода, отцедете. Сварете бульона.

  • Стъпка 2

    Нарежете телешкото на ленти, гъбите, моркова на малки кубчета.

  • Стъпка 3

    Запържете гъбите с олио в тенджера.

  • Стъпка 4

    Добавете месото и морковите, налейте врящия бульон и варете 10 минути.

  • Стъпка 5

    Добавете сметаната, разбъркайте и подправете.

  • Стъпка 6

    Смесете с фарфалето.