Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Адана кебап с кисели краставички

Тази турска рецепта, приготвена в румънски стил с мляно агнешко и телешко месо, е добра алтернатива на традиционната кайма на скара.

Стъпки на приготвяне

  • Лукът, чесънът, чушките, магданозът се нарязват на ситно и се смесват с агнешкото и телешкото месо. След като ги смесите, подправете със сумак, кориандър, червен пипер, кимион, сол и черен пипер. Разбъркайте всичко, докато стане хомогенна смес.

  • Сложете малко олио върху грил тиган и го оставете да загрее, докато приготвяте шишчетата. За по-лесно приготвяне на месото от шишчето, намокрете ръцете си с вода и оформете месото върху дървени пръчки. След това ги сложете в тигана и ги гответе от всички страни, докато покафенеят.

  • В същия тиган, използван за шишчетата, запечете зеленчуците (чери домати, чушките, лютите чушки и пресния лук). Подправете със сол.

  • В малка купа пригответе соса. Към киселото мляко добавете счукания чесън, маслиновото масло и изсушената мента. Разбъркайте до гладкост и може да се сервирате с кебапа. Добър апетит!

Рецепти, които може да ви интересуват

Адана кебап с кисели краставички
2 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 500 г фини корнишони в оцет 3-6 см Bonduelle

  • 450 г мляно агнешко и телешко месо

  • 150 г кисело мляко

  • 2 чушки

  • 2 люти чушки

  • 2 скилидки чесън

  • 2 пера зелен лук

  • 1/2 лук

  • 1 клонче чери домати

  • магданоз

  • кимион

  • кориандър

  • сладък червен пипер на прах

  • сумак

  • сушена мента

  • маслиново масло

  • сол

  • черен пипер

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Лукът, чесънът, чушките, магданозът се нарязват на ситно и се смесват с агнешкото и телешкото месо. След като ги смесите, подправете със сумак, кориандър, червен пипер, кимион, сол и черен пипер. Разбъркайте всичко, докато стане хомогенна смес.

  • Стъпка 2

    Сложете малко олио върху грил тиган и го оставете да загрее, докато приготвяте шишчетата. За по-лесно приготвяне на месото от шишчето, намокрете ръцете си с вода и оформете месото върху дървени пръчки. След това ги сложете в тигана и ги гответе от всички страни, докато покафенеят.

  • Стъпка 3

    В същия тиган, използван за шишчетата, запечете зеленчуците (чери домати, чушките, лютите чушки и пресния лук). Подправете със сол.

  • Стъпка 4

    В малка купа пригответе соса. Към киселото мляко добавете счукания чесън, маслиновото масло и изсушената мента. Разбъркайте до гладкост и може да се сервирате с кебапа. Добър апетит!

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.