Супер леки
Най-подходящи са за ядене, когато са съвсем млади. Тогава те не само запазват вкусовите си качества, но и са изключително лесно смилаеми. Препоръчват се за менюто на деца, хора, възстановяващи се след болест, и хора с храносмилателни проблеми. Лесната смилаемост и ниската калоричност са причините зелените тиквички да бъдат един от любимите зеленчуци в диетите за отслабване.
Идеална кожа
Новост от Америка
Тиквите произхождат от Америка, където първоначално са се използвали само техните семена. В Европа те пристигат през ХVІ век заедно с други растения, пренесени от Новия свят. Отначало тиквичките, както и повечето новости, се отглеждат в ботаническите градини. Понастоящем трудно можем да си представим средиземноморската кухня без тях. Смята се, че именно италианците през XVIII век са започнали да приготвят тиквичките не напълно узрели – така, както правим сега.