Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Репички

 

100 г репички – 14 kcal

Репичките съдържат натрий, сяра, калций, желязо, магнезий, фосфор, целулоза, мед, хлор и витамини A, B1, B2, C, E и PP.

Най-здравословни са сурови

Най-здравословни са репичките, консумирани сурови, в салата или към сандвич. Могат да се сервират задушени или варени. Листата на репичките също могат да се ядат, комбинирайки ги със салата, прясна краставица и див лук. Листата имат същите хранителни и вкусови стойности като корените.

За здраве

Репичките подобряват храносмилането и ликвидират киселините в стомаха. Лекуват киселини в стомаха, пречистват бъбреците, предотвратяват образуването на камъни в бъбреците. Добре влияят на зрението и въздействат на кашлицата. В своята диета трябва да ги включат хората, страдащи от ревматизъм.

Отлична памет

Според народната медицина, репичките подобряват мисловния процес и усилват паметта, пречистват мозъка от излишната информация и го стимулират към работа.

За красота

Репичката, както и ряпата, се нарича зеленчук на красивата коса, спомага за буйност и блясък. Подобрява кондицията на кожата и ноктите. Трябва да се консумира от всички, които искат да свалят няколко излишни килограма – репичките засищат, но от тях не се пълнее. Незаменим зеленчук в диетите за отслабване.Рецепти, съдържащи този зеленчук
Салата с царевица и пуешки гърди
Салата с царевица и пуешки гърди

Това е здравословно и вкусно ястие с лека консистенция, което може да се сервира както за обяд, така и за вечеря.

2 човека 30-45 минути Лесно
Сандвич с риба тон и царевица с люти чушки
Сандвич с риба тон и царевица с люти чушки

Вкусна и бърза рецепта на закуска за цялото семейство и не само!

4 човека под 15 минути Лесно
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.