Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Кълнове от боб мунгo

 

100 г кълнове от боб мунг - 14 kcal

Съдържат много витамин C, витамини от групата B, витамин E, желязо, калий.
 

Възвръща силите

Когато се чувстваме отпуснати след физическо напрежение или при пролетна умора, идеални за разнообразяване на диетата са кълновете. Те подобряват усвояването на веществата, които попадат в организма като хранителни съставки.

Яжте и усвоявайте

Намиращите се в семената белтъчини, мазнини и нишесте се усвояват лесно от организма.

Кълновете на мода

Бобът мунг се отглежда в Китай от 3000 години. Сухите семена се използват за приготвяне на множество ястия, от тях се произвеждат и китайските прозрачни макарони. Благотворното въздействие на кълновете е познато в Азия от хиляди години. Модата на кълновете идва в Европа от Съединените щати през 70-те години на ХХ век. В китайската медицина кълновете на боба мунг се прибавят към билкови смеси за лечение на високо кръвно налягане. Те влизат в състава на антидоти срещу някои отрови. Понастоящем най-големите производители и потребители на кълнове са Китай, Индия и Съединените щати.

Струва си да се опита

Кълновете на боба мунг са идеално допълнение към салати, зеленчукови ястия и супи. Класическа рецепта на китайската кухня са кълновете, запържени с чесън, салатен (сибирски) лук и джинджифил, към които се прибавя солена или пушена риба.

Добри обноски с кълновете

В китайската кухня, когато се приготвят ястия с кълнове за гостите, за по-елегантно сервиране краищата на кълновете се откъсват.Рецепти, съдържащи този зеленчук
Fu Yung - китайски омлет с пиле, кълнове, гъби и целина
Fu Yung - китайски омлет с пиле, кълнове, гъби и целина

Омлет Fu Yung – за неговото приготвяне се използва само белтъка от кокоши яйца, за да бъде вкусът по-деликатен, а ястието да се топи в устата.

4 човека 15-30 минути Лесно
Телешко месо с China Mix и бланширан ориз
Телешко месо с China Mix и бланширан ориз

Вкусен и лесен обяд за двама

2 човека 15-30 минути Лесно
Продукти, съдържащи този зеленчук
Соеви кълнове
Соеви кълнове
400.00 Г
Китайски микс
Китайски микс
400.00 Г
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.