Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Киселец

 

100 гр. киселец - 21 kcal

Съдържа витамин С, желязо, калий и магнезий.

Конкурент на спанака

Листата на киселеца имат приятен кисел вкус, приготвят се като спанака, могат да се приготвят вкусни ястия, напр. супа, сос. Много по-малко известен е киселецът като подправка на други ястия. Може да се добави киселец към спанак, накълцан - да подправи зелена сала, да се добави към картофена супа и билкови сосове.

За добър апетит

На растението се приписва хомеопатично, противовъзпалително действие, подобрява апетита. От листата на киселица се приготвя чай, който помага при проблеми с черния дроб и бъбреците. Не трябва да се консумира от хора, които страдат от камъни в бъбреците, ревматизъм или артрит, затова не се препоръчва на възрастни хора.

Това, което е много...

Киселецът съдържа много голямо количество оксалова киселина, която в по-голямо количество лишава нашия организъм от калций. Оксаловата киселина може да доведе до болки в ставите и бъбреците, а при деца може да доведе до спиране на растежа. Затова трябва да се внимава да не се превиши позволената доза, особено знаейки, че какаото, чаят и черният пипер също съдържат този неблагоприятен елемент.
 

Естествен препарат за премахване на петна

Оксаловата киселина идеално премахва петна от дрехите. Листата на киселеца могат да ни послужат и да си измием ръцете, киселината която се извлича от листата идеално премахва петна, възникнали даже по време на работа в двора.Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.