Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Карфиол романеско

 

100 г романеско – 25 kcal

Романеско има хранителна стойност подобна на карфиола или броколите, но съдържа повече каротин и минерални соли, а по-малко баластни вещества. Той е богат източник на витамин C.

Нещо леко

Смята се за един от най-лесно смилаемите зеленчуци.

В търсене на изгубения вкус

Романеско чудесно насища глада, а същевременно съдържа малко калории. Този зеленчук помага на хората, които страдат от увреждания на вкуса. Романеско съдържа цинк, който допринася за борба срещу загубата на вкус и металния вкус в устата.

За отегчените

Романеско е идеален за разнообразяване на диетата на любителите на карфиола, които нямат повече идеи за приготвяне на своя любим зеленчук. Романеско може да се приготвя подобно на карфиола, но е по-лесно смилаем.
 

Поява на сцената

Романеско излиза на международния пазар около 1990 година. Той е бил отглеждан в околностите на Рим – там холандските градинари го намират и усъвършенстват. Днес този зеленчук разнообразява топлите ястия, както и зеленчуковите предястия и запеканки, а също салатите от пресни зеленчуци.

Деликатес от космоса

Англичаните наричат романеско броколи, французите зеле, а германците и поляците карфиол. Нерешителните го подреждат някъде между броколите и карфиола. Като се вземе предвид неговата форма (розичките на романеско напомнят пирамиди или минарета), интерес би предизвикала теорията, че е паднал от летяща чиния.Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.