Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Бакла

 

100 гр. бакла – 88 kcal

Баклата съдържа голямо количество белтъчини и целулоза, калций, фосфор, желязо, магнезий, каротин и витамин A, B1, B2, C, E.

Белтъчини

Баклата съдържа в себе си около 25 % растителни белтъчини, чийто хранителни стойности са значително по-големи, отколкото белтъчините произлизащи от зърнените култури. Ценена е също така заради голямото съдържание на целулоза, въглехидрати, мазнини, витамини и минерали.

Нула холестерол

Баклата не съдържа холестерол, нейната консумация се препоръчва при болести на сърдечно-съдовата система. Регулира работата на храносмилателната система – благодарение на целулозата значително ускорява обмяната на веществата, затова често се прилага в диетите.

Троянците също са яли бакла

Баклата е известна от преди 5000 години. Нейни следи са открити в Китай, древния Египет, а даже и в руините на Троя. Ценена като лесна за отглеждане, хранителна, додаваща сила и енергия, а също така и бързо засищаща – консумирана основно от низшите обществени слоеве. В древността баклата била използвана като символ на смъртта и не е можело да се консумира от свещеници.

Вкусно и здравословно

Най-вкусна е младата бакла, сварена в леко подсолена вода с малко масло. Може също така да се добави към салати, супи и всякакви ястия, които могат да се компонират с други бобени растения, като фасул или грах.Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.