Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Тиква пълнена с киноа и червен лук

Тиква, приготвена с малко лук - За нас тиквата означава плънка! Защото за доматите ще трябва да почакаме до следващата година... и най-вече, защото е толкова вкусна, дори и без месо!

Съставки:

Количество за 4 порции

1 тиква

2 глави червен лук

зехтин

150 гр. киноа Bonduelle

100 гр. прясно козе сирене

50 гр. домати конфи

1 шепа счукани тиквени семки

сол и черен пипер

 

Стъпка 1

Разрежете една голяма тиква на 2 части. Отстранете семките с лъжица и поставете тиквата в съд за фурна. Намажете месото със зехтин, сол и черен пипер. Налейте ½ чаша вода на дъното на съда и печете 30-40 минути на 200°C. След като се сготви, извадете месото с помощта на лъжица.

 

Стъпка 2

Обелете и нарежете двете глави червен лук. Сотирайте в 1 с.л. зехтин.

 

Стъпка 3

Добавете 150 гр. киноа и покрийте с 300 мл. вряща вода, сол и черен пипер. Покрийте и гответе 15 минути на слаб огън.

 

Стъпка 4

Смесете киноата с месото на тиквата, 100 гр. козе сирене, 50 грама нарязани на кубчета консервирани домати и 1 шепа натрошени тиквени семки.

 

Стъпка 5

Сложете получената смес в кората на тиквата. Поръсете със зехтин и запечете във фурната за 20 минути преди сервиране. В крайна сметка тиквите не стават само за направата на каляски!


Рецепти, които може да ви интересуват

Трицветна салата с боб
Трицветна салата с боб

Кой казва, че една салата не може да бъде с високо съдържание на протеини? Bonduelle и този път Ви вдъхновява и

2 човека под 15 минути Лесно
Пилешко в карибска марината „Jerk“
Пилешко в карибска марината „Jerk“

Рецепта за пилешко в марината jerk, ястие от карибската кухня.

8 човека над 45 минути Лесно
Навита лазаня с гъби и сирене
Навита лазаня с гъби и сирене

Ако харесвате лазаня, тогава тази рецепта ще заеме своето място във вашата кухня. Рулца лазаня с гъби, идеален избор за вечеря с любими хора.

2 човека над 45 минути Умерено
Калдо верде - португалска зелена супа със зеле и други зеленчуци
Калдо верде - португалска зелена супа със зеле и други зеленчуци

Caldo Verde е народна португалска супа, за чието приготвяне се използват листата на зеле наричано "couve gallega".

4 човека над 45 минути Лесно
Тиква пълнена с киноа и червен лук

Тиква, приготвена с малко лук - За нас тиквата означава плънка! Защото за доматите ще трябва да почакаме до следващата година... и най-вече, защото е толкова вкусна, дори и без месо!

Съставки:

Количество за 4 порции

1 тиква

2 глави червен лук

зехтин

150 гр. киноа Bonduelle

100 гр. прясно козе сирене

50 гр. домати конфи

1 шепа счукани тиквени семки

сол и черен пипер

 

Стъпка 1

Разрежете една голяма тиква на 2 части. Отстранете семките с лъжица и поставете тиквата в съд за фурна. Намажете месото със зехтин, сол и черен пипер. Налейте ½ чаша вода на дъното на съда и печете 30-40 минути на 200°C. След като се сготви, извадете месото с помощта на лъжица.

 

Стъпка 2

Обелете и нарежете двете глави червен лук. Сотирайте в 1 с.л. зехтин.

 

Стъпка 3

Добавете 150 гр. киноа и покрийте с 300 мл. вряща вода, сол и черен пипер. Покрийте и гответе 15 минути на слаб огън.

 

Стъпка 4

Смесете киноата с месото на тиквата, 100 гр. козе сирене, 50 грама нарязани на кубчета консервирани домати и 1 шепа натрошени тиквени семки.

 

Стъпка 5

Сложете получената смес в кората на тиквата. Поръсете със зехтин и запечете във фурната за 20 минути преди сервиране. В крайна сметка тиквите не стават само за направата на каляски!

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.