Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Тиква пълнена с киноа и червен лук

Тиква, приготвена с малко лук - За нас тиквата означава плънка! Защото за доматите ще трябва да почакаме до следващата година... и най-вече, защото е толкова вкусна, дори и без месо!

Съставки:

Количество за 4 порции

1 тиква

2 глави червен лук

зехтин

150 гр. киноа Bonduelle

100 гр. прясно козе сирене

50 гр. домати конфи

1 шепа счукани тиквени семки

сол и черен пипер

 

Стъпка 1

Разрежете една голяма тиква на 2 части. Отстранете семките с лъжица и поставете тиквата в съд за фурна. Намажете месото със зехтин, сол и черен пипер. Налейте ½ чаша вода на дъното на съда и печете 30-40 минути на 200°C. След като се сготви, извадете месото с помощта на лъжица.

 

Стъпка 2

Обелете и нарежете двете глави червен лук. Сотирайте в 1 с.л. зехтин.

 

Стъпка 3

Добавете 150 гр. киноа и покрийте с 300 мл. вряща вода, сол и черен пипер. Покрийте и гответе 15 минути на слаб огън.

 

Стъпка 4

Смесете киноата с месото на тиквата, 100 гр. козе сирене, 50 грама нарязани на кубчета консервирани домати и 1 шепа натрошени тиквени семки.

 

Стъпка 5

Сложете получената смес в кората на тиквата. Поръсете със зехтин и запечете във фурната за 20 минути преди сервиране. В крайна сметка тиквите не стават само за направата на каляски!


Рецепти, които може да ви интересуват

Новогодишен снакс с нахут
Новогодишен снакс с нахут

Перфектно решение за Новогодишно домашно парти

2 човека 15-30 минути Умерено
Картофени кюфтета с царевица и риба тон
Картофени кюфтета с царевица и риба тон

Лек пролетен обяд със страхотен вкус

4 човека 30-45 минути Лесно
Салата с риба тон и зеленчуци
Салата с риба тон и зеленчуци

Бърза и лесна за приготвяне салата с риба тон и средиземноморски микс от зеленчуци, която е подходяща за всяко време на деня

6 човека 15-30 минути Лесно
Бограч – супа гулаш
Бограч – супа гулаш

Рецепта за Бограч – супа гулаш.

4 човека над 45 минути Умерено
Тиква пълнена с киноа и червен лук

Тиква, приготвена с малко лук - За нас тиквата означава плънка! Защото за доматите ще трябва да почакаме до следващата година... и най-вече, защото е толкова вкусна, дори и без месо!

Съставки:

Количество за 4 порции

1 тиква

2 глави червен лук

зехтин

150 гр. киноа Bonduelle

100 гр. прясно козе сирене

50 гр. домати конфи

1 шепа счукани тиквени семки

сол и черен пипер

 

Стъпка 1

Разрежете една голяма тиква на 2 части. Отстранете семките с лъжица и поставете тиквата в съд за фурна. Намажете месото със зехтин, сол и черен пипер. Налейте ½ чаша вода на дъното на съда и печете 30-40 минути на 200°C. След като се сготви, извадете месото с помощта на лъжица.

 

Стъпка 2

Обелете и нарежете двете глави червен лук. Сотирайте в 1 с.л. зехтин.

 

Стъпка 3

Добавете 150 гр. киноа и покрийте с 300 мл. вряща вода, сол и черен пипер. Покрийте и гответе 15 минути на слаб огън.

 

Стъпка 4

Смесете киноата с месото на тиквата, 100 гр. козе сирене, 50 грама нарязани на кубчета консервирани домати и 1 шепа натрошени тиквени семки.

 

Стъпка 5

Сложете получената смес в кората на тиквата. Поръсете със зехтин и запечете във фурната за 20 минути преди сервиране. В крайна сметка тиквите не стават само за направата на каляски!

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.