1. >Spisanie
  2. >Тиква пълнена с киноа и червен лук

Тиква, приготвена с малко лук - За нас тиквата означава плънка! Защото за доматите ще трябва да почакаме до следващата година... и най-вече, защото е толкова вкусна, дори и без месо!

Съставки:

Количество за 4 порции

1 тиква

2 глави червен лук

зехтин

150 гр. киноа Bonduelle

100 гр. прясно козе сирене

50 гр. домати конфи

1 шепа счукани тиквени семки

сол и черен пипер

Стъпка 1

Разрежете една голяма тиква на 2 части. Отстранете семките с лъжица и поставете тиквата в съд за фурна. Намажете месото със зехтин, сол и черен пипер. Налейте ½ чаша вода на дъното на съда и печете 30-40 минути на 200°C. След като се сготви, извадете месото с помощта на лъжица.

Стъпка 2

Обелете и нарежете двете глави червен лук. Сотирайте в 1 с.л. зехтин.

Стъпка 3

Добавете 150 гр. киноа и покрийте с 300 мл. вряща вода, сол и черен пипер. Покрийте и гответе 15 минути на слаб огън.

Стъпка 4

Смесете киноата с месото на тиквата, 100 гр. козе сирене, 50 грама нарязани на кубчета консервирани домати и 1 шепа натрошени тиквени семки.

Стъпка 5

Сложете получената смес в кората на тиквата. Поръсете със зехтин и запечете във фурната за 20 минути преди сервиране. В крайна сметка тиквите не стават само за направата на каляски!