Тиква, приготвена с малко лук - За нас тиквата означава плънка! Защото за доматите ще трябва да почакаме до следващата година... и най-вече, защото е толкова вкусна, дори и без месо!
Съставки:
Количество за 4 порции
1 тиква
2 глави червен лук
зехтин
150 гр. киноа Bonduelle
100 гр. прясно козе сирене
50 гр. домати конфи
1 шепа счукани тиквени семки
сол и черен пипер
Стъпка 1
Разрежете една голяма тиква на 2 части. Отстранете семките с лъжица и поставете тиквата в съд за фурна. Намажете месото със зехтин, сол и черен пипер. Налейте ½ чаша вода на дъното на съда и печете 30-40 минути на 200°C. След като се сготви, извадете месото с помощта на лъжица.
Стъпка 2
Обелете и нарежете двете глави червен лук. Сотирайте в 1 с.л. зехтин.
Стъпка 3
Добавете 150 гр. киноа и покрийте с 300 мл. вряща вода, сол и черен пипер. Покрийте и гответе 15 минути на слаб огън.
Стъпка 4
Смесете киноата с месото на тиквата, 100 гр. козе сирене, 50 грама нарязани на кубчета консервирани домати и 1 шепа натрошени тиквени семки.
Стъпка 5
Сложете получената смес в кората на тиквата. Поръсете със зехтин и запечете във фурната за 20 минути преди сервиране. В крайна сметка тиквите не стават само за направата на каляски!