
За пълноценно ястие, което е бързо и лесно, талиатели, щедро гарнирани с гъби и пиле. Ще видите, че знаете как да направите нещо различно от спагети Болонезе!
Съставки
Брой порции: 4
300 гр талиатели
1 лук
500 гр гъби (пресни, замразени или Bonduelle консерва)
2 пилешки котлети
горчица
готварска сметана
зехтин
сол и черен пипер
Стъпка 1
Нарежете 1 глава лук и 500 г гъби на ситно. За да спестите време, не се колебайте да използвате замразени гъби Bonduelle, които вече са нарязани, или консервирани гъби Bonduelle, които просто трябва да отцедите.
Стъпка 2
Сотирайте ги в тиган с малко масло за 5 минути, докато водата се изпари.
Стъпка 3
Добавете нарязаните на кубчета 2 пилешки котлета и запържете за 5 минути.
Стъпка 4
Добавете 1 с. л. горчица, 4 с. л. сметана, сол и черен пипер.
Стъпка 5
Покрийте и оставете да къкри за 10 минути. Междувременно сварете 300 г талиатели във вряща подсолена вода. Отцедете и залейте гъбите със сметаната и пилето. Насладете се с приятели!