1. >Spisanie
  2. >Талиатели с гъби и пиле

За пълноценно ястие, което е бързо и лесно, талиатели, щедро гарнирани с гъби и пиле. Ще видите, че знаете как да направите нещо различно от спагети Болонезе!

Съставки

Брой порции: 4

300 гр талиатели

1 лук

500 гр гъби (пресни, замразени или Bonduelle консерва)

2 пилешки котлети

горчица

готварска сметана

зехтин

сол и черен пипер

Стъпка1

Нарежете 1 глава лук и 500 г гъби на ситно. За да спестите време, не се колебайте да използвате замразени гъби Bonduelle, които вече са нарязани, или консервирани гъби Bonduelle, които просто трябва да отцедите.

Стъпка2

Сотирайте ги в тиган с малко масло за 5 минути, докато водата се изпари.

Стъпка3

Добавете нарязаните на кубчета 2 пилешки котлета и запържете за 5 минути.

Стъпка4

Добавете 1 с. л. горчица, 4 с. л. сметана, сол и черен пипер.

Стъпка5

Покрийте и оставете да къкри за 10 минути. Междувременно сварете 300 г талиатели във вряща подсолена вода. Отцедете и залейте гъбите със сметаната и пилето. Насладете се с приятели!