Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Сукоташ с царевица и два вида боб

Автентична царевична салата в американски стил! Това вкусно ястие се казва „сукоташ“ и произлиза от индианска думa, означаваща „варени царевични зърна“. Сукоташ е традиционна гарнитура към всяко барбекю в САЩ и е вкусна комбинация от царевица и боб по ваш избор. Коя е любимата ви царевична салата?

 

Необходими продукти:
1 глава червен лук

1 консерва сладка царевица на Bonduelle

1 консерва зрял фасул на Bonduelle

1 консерва червен фасул на Bonduelle

3 свежи и узрели домата

1 с.л.  зехтин

1 ч. л. мащерка или риган

фина сол, черен пипер

 
Начин на приготвяне:

Стъпка 1
Обелете и нарежете лука на ситно. Отворете и изцедете консервата с царевица. Оставете съдържанието настрана.

Стъпка 2
Изцедете зрелия и червения фасул. Изплакнете ги. Ако използвате пресен боб - обелете го и го сварете във вряща подсолена вода с подправки, докато омекне (около 45 минути до 1 час). Изсипете водата и го оставете да изстине.

Стъпка 3
Запържете лука в зехтина, докато стане прозрачен. Добавете боба и царевицата, запържете ги за 2-3 минути. Добавете нарязаните домати на кубчета и запържете за 5 минути, докато започнат да покафеняват.

Стъпка 4
Подправете със сол, черен пипер и риган или мащерка. Сервирайте ястието топло или студено.

 

Допълнителни съвети:

Дойде ли лятото идват и барбекютата! Но какво да сложим за гарнитура? Салатите винаги са страхотна идея. Те са бързи и лесни за приготвяне и няма нужда да сте готвач, за да зарадвате гостите си, особено след като рецептите за салати са толкова многобройни.

Сред сезонните зеленчуци доматите винаги са обичани и се съчетават добре с много други съставки. Експериментирайте с червен лук, босилек или магданоз за овкусяване и добавете малко прясно сирене като моцарела или козе сирене. Тайната на перфектното овкусяване е да добавите две щипки сол поне 30 минути преди сервиране. Така зеленчуците естествено пускат соковете си. Оставете салатата на стайна температура. Добавете зехтин, оцет и черен пипер непосредствено преди сервиране: ще видите, че този метод променя всичко!

Друга традиционна гарнитура за месо на скара в Съединените щати е картофената салата. За да я приготвите - сложете картофите в тенджера с подсолена студена вода. След като заври, намалете котлона и оставете да къкри. Щом картофите се сварят ги нарежете на кубчета и подправете, докато са горещи. Всеки слага различни подправки, така че овкусете по ваше осмотрение. Истинската тайна е в температурата на картофите, която позволява да се напоят с всички добавени вкусове. Прибавете накълцан магданоз, ситно нарязан лук, шалот или счукан чесън... всяка съставка прави тази салата уникална! Картофената салата върви страхотно с пиле на скара или свински ребърца!

Друга известна рецепта, от другия край на Атлантическия океан, е „сукоташ“. Тове е индианска рецепта, която се приготвя с царевични зърна и боб. Ястието може да се сервира топло или студено. Много е лесно - напомня на зеленчуков миш-маш и се прави за нула време! Нужни са лук, царевица от консерва (без добавена захар) и боб по избор - консервиран червен или зрял фасул, или дори маслен боб. Важното е да ги изцедите старателно. След като запечете лука в малко масло на тигана, добавете подправки (люти чушки или сладък червен пипер) и кухнята ви ще ухае изумително. Някои хора прибавят и кубчета тиква или парчета червени чушки, въпреки че не са част от традиционната рецепта. Бобът и царевицата са достатъчни и хубавото на това ястие е възможността да се сервира топло или студено: идеално за голяма лятна вечеря!


Рецепти, които може да ви интересуват

Пържен шаран със сладка царевица
Пържен шаран със сладка царевица

Прочетете как да готвите шаран по различен начин и изненадайте вас и семейството ви.

4 човека 30-45 минути Трудно
Калалаатикко – финска запеканка с риба и картофи
Калалаатикко – финска запеканка с риба и картофи

Калалаатикко е запеканка с риба. Рецептата е от Финландия.

4 човека 30-45 минути Лесно
Яйца по мексикански
Яйца по мексикански

Перфектният обяд с яйца, зеленчуци и къри

2 човека 15-30 минути Лесно
Салата с бял боб
Салата с бял боб

Салата с бял боб

2 човека 15-30 минути Лесно
Сукоташ с царевица и два вида боб

Автентична царевична салата в американски стил! Това вкусно ястие се казва „сукоташ“ и произлиза от индианска думa, означаваща „варени царевични зърна“. Сукоташ е традиционна гарнитура към всяко барбекю в САЩ и е вкусна комбинация от царевица и боб по ваш избор. Коя е любимата ви царевична салата?

 

Необходими продукти:
1 глава червен лук

1 консерва сладка царевица на Bonduelle

1 консерва зрял фасул на Bonduelle

1 консерва червен фасул на Bonduelle

3 свежи и узрели домата

1 с.л.  зехтин

1 ч. л. мащерка или риган

фина сол, черен пипер

 
Начин на приготвяне:

Стъпка 1
Обелете и нарежете лука на ситно. Отворете и изцедете консервата с царевица. Оставете съдържанието настрана.

Стъпка 2
Изцедете зрелия и червения фасул. Изплакнете ги. Ако използвате пресен боб - обелете го и го сварете във вряща подсолена вода с подправки, докато омекне (около 45 минути до 1 час). Изсипете водата и го оставете да изстине.

Стъпка 3
Запържете лука в зехтина, докато стане прозрачен. Добавете боба и царевицата, запържете ги за 2-3 минути. Добавете нарязаните домати на кубчета и запържете за 5 минути, докато започнат да покафеняват.

Стъпка 4
Подправете със сол, черен пипер и риган или мащерка. Сервирайте ястието топло или студено.

 

Допълнителни съвети:

Дойде ли лятото идват и барбекютата! Но какво да сложим за гарнитура? Салатите винаги са страхотна идея. Те са бързи и лесни за приготвяне и няма нужда да сте готвач, за да зарадвате гостите си, особено след като рецептите за салати са толкова многобройни.

Сред сезонните зеленчуци доматите винаги са обичани и се съчетават добре с много други съставки. Експериментирайте с червен лук, босилек или магданоз за овкусяване и добавете малко прясно сирене като моцарела или козе сирене. Тайната на перфектното овкусяване е да добавите две щипки сол поне 30 минути преди сервиране. Така зеленчуците естествено пускат соковете си. Оставете салатата на стайна температура. Добавете зехтин, оцет и черен пипер непосредствено преди сервиране: ще видите, че този метод променя всичко!

Друга традиционна гарнитура за месо на скара в Съединените щати е картофената салата. За да я приготвите - сложете картофите в тенджера с подсолена студена вода. След като заври, намалете котлона и оставете да къкри. Щом картофите се сварят ги нарежете на кубчета и подправете, докато са горещи. Всеки слага различни подправки, така че овкусете по ваше осмотрение. Истинската тайна е в температурата на картофите, която позволява да се напоят с всички добавени вкусове. Прибавете накълцан магданоз, ситно нарязан лук, шалот или счукан чесън... всяка съставка прави тази салата уникална! Картофената салата върви страхотно с пиле на скара или свински ребърца!

Друга известна рецепта, от другия край на Атлантическия океан, е „сукоташ“. Тове е индианска рецепта, която се приготвя с царевични зърна и боб. Ястието може да се сервира топло или студено. Много е лесно - напомня на зеленчуков миш-маш и се прави за нула време! Нужни са лук, царевица от консерва (без добавена захар) и боб по избор - консервиран червен или зрял фасул, или дори маслен боб. Важното е да ги изцедите старателно. След като запечете лука в малко масло на тигана, добавете подправки (люти чушки или сладък червен пипер) и кухнята ви ще ухае изумително. Някои хора прибавят и кубчета тиква или парчета червени чушки, въпреки че не са част от традиционната рецепта. Бобът и царевицата са достатъчни и хубавото на това ястие е възможността да се сервира топло или студено: идеално за голяма лятна вечеря!

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.