Салата с червено зеле, царевица и сирене Мимолет 

Три цвята, три съставки... и нищо повече. Зеле, царевица и сирене Мимолет: за най-цветните салати всичко, което ти трябва е нож. 

Съставки

½ червено зеле 

1 285 гр царевица Bonduelle в консерва 

150 гр сирене Мимолет (или оранжев Чедър) 

1 с.л. горчица 

2 с.л. ябълков оцет 

4 с.л. олио (от гроздови семки, маслиново, орехово или микс от няколко) 

Стъпка 1: Нарежете червенот зеле на тънко. Поръсете със сол и го оставете да почине за 30 минути в гевгир. 

Стъпка 2: Изстискайте зелето и подсушете с кърпа. 

Стъпка 3: С купа смесете горчицата, оцета и олиото с пипер. Не прибавяйте сол. Изсипете зелето, царевицата и сиренето.  

Стъпка 4: Разбъркайте и сервирайте.