Салата с червено зеле, царевица и сирене Мимолет
Три цвята, три съставки... и нищо повече. Зеле, царевица и сирене Мимолет: за най-цветните салати всичко, което ти трябва е нож.
Съставки
½ червено зеле
1 285 гр царевица Bonduelle в консерва
150 гр сирене Мимолет (или оранжев Чедър)
1 с.л. горчица
2 с.л. ябълков оцет
4 с.л. олио (от гроздови семки, маслиново, орехово или микс от няколко)
Стъпка 1: Нарежете червенот зеле на тънко. Поръсете със сол и го оставете да почине за 30 минути в гевгир.
Стъпка 2: Изстискайте зелето и подсушете с кърпа.
Стъпка 3: С купа смесете горчицата, оцета и олиото с пипер. Не прибавяйте сол. Изсипете зелето, царевицата и сиренето.
Стъпка 4: Разбъркайте и сервирайте.