Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Пълнена мини тиква с царевица и боб

Чували ли сте за тиквата Patidou? Това е пълзящо растение от семейство тиквови! Малък и безспорно сладък, този сорт е и невероятно ароматен! Насладете се на красивите цветове на тази тиква в чинията си, като я напълните с червен боб и царевица!

 

Съставки:

Количество за 4 порции

4 малки тикви (препоръчително е да са от сорта Patidou, алтернативата би била тиква тип Златна ябълка или мини Тиквен фенер)

1 консерва (310 гр.) червен фасул Bonduelle

1 консерва (300 гр.) царевица без добавена захар Bonduelle

1 яйце

1 лук

1 скилидка чесън

2 с. л. зехтин

Сол, черен пипер, паприка

 

Стъпка 1

Загрейте фурната на 180°C.

 

Стъпка 2

Отрежете горната част на тиквите. Почистете семето с лъжица. Издълбайте вътрешността частично за по-голяма вместимост.

 

Стъпка 3

Нарежете издълбаната част от тиквата. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна.

 

Стъпка 4

Загрейте зехтина в тиган. Добавете лука, чесъна и нарязаната тиква. Сотирайте ги за около 10 минути на среден огън.

 

Стъпка 5

Прехвърлете съдържанието на тигана в купа. Отцедете червения фасул и царевицата, след което ги добавете в купата.

 

Стъпка 6

Добавете яйцето и овкусете със сол, черен пипер и паприка. Разбъркайте плънката добре.

 

Стъпка 7

Напълнете тиквите с плънката. Затворете всяка тиква с отрязаните им по-рано капачета, след което ги сложете в тава за печене.

 

Стъпка 8

Изсипете ½ чаша вода на дъното на съда, после печете за 45 минути. Насладете се, докато е топло.


Рецепти, които може да ви интересуват

Ризото с грах и мента
Ризото с грах и мента

Ризото с грах и мента

2 човека 30-45 минути Умерено
Салата в буркан
Салата в буркан

Перфектната салата за пикник

2 човека 30-45 минути Лесно
Зелен боб с яйца
Зелен боб с яйца

Това е много лесно за приготвяне лятно ястие, което всички грузинци обичат.

3 човека над 45 минути Лесно
Салата с риба тон, черен и зелен боб
Салата с риба тон, черен и зелен боб

Идеалната салата за всеки момент от деня!

2 човека 15-30 минути Умерено
Пълнена мини тиква с царевица и боб

Чували ли сте за тиквата Patidou? Това е пълзящо растение от семейство тиквови! Малък и безспорно сладък, този сорт е и невероятно ароматен! Насладете се на красивите цветове на тази тиква в чинията си, като я напълните с червен боб и царевица!

 

Съставки:

Количество за 4 порции

4 малки тикви (препоръчително е да са от сорта Patidou, алтернативата би била тиква тип Златна ябълка или мини Тиквен фенер)

1 консерва (310 гр.) червен фасул Bonduelle

1 консерва (300 гр.) царевица без добавена захар Bonduelle

1 яйце

1 лук

1 скилидка чесън

2 с. л. зехтин

Сол, черен пипер, паприка

 

Стъпка 1

Загрейте фурната на 180°C.

 

Стъпка 2

Отрежете горната част на тиквите. Почистете семето с лъжица. Издълбайте вътрешността частично за по-голяма вместимост.

 

Стъпка 3

Нарежете издълбаната част от тиквата. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна.

 

Стъпка 4

Загрейте зехтина в тиган. Добавете лука, чесъна и нарязаната тиква. Сотирайте ги за около 10 минути на среден огън.

 

Стъпка 5

Прехвърлете съдържанието на тигана в купа. Отцедете червения фасул и царевицата, след което ги добавете в купата.

 

Стъпка 6

Добавете яйцето и овкусете със сол, черен пипер и паприка. Разбъркайте плънката добре.

 

Стъпка 7

Напълнете тиквите с плънката. Затворете всяка тиква с отрязаните им по-рано капачета, след което ги сложете в тава за печене.

 

Стъпка 8

Изсипете ½ чаша вода на дъното на съда, после печете за 45 минути. Насладете се, докато е топло.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.