1. >Spisanie
  2. >Пълнена мини тиква с царевица и боб

Чували ли сте за тиквата Patidou? Това е пълзящо растение от семейство тиквови! Малък и безспорно сладък, този сорт е и невероятно ароматен! Насладете се на красивите цветове на тази тиква в чинията си, като я напълните с червен боб и царевица!

Съставки:

Количество за 4 порции

4 малки тикви (препоръчително е да са от сорта Patidou, алтернативата би била тиква тип Златна ябълка или мини Тиквен фенер)

1 консерва (310 гр.) червен фасул Bonduelle

1 консерва (300 гр.) царевица без добавена захар Bonduelle

1 яйце

1 лук

1 скилидка чесън

2 с. л. зехтин

Сол, черен пипер, паприка

Стъпка 1

Загрейте фурната на 180°C.

Стъпка 2

Отрежете горната част на тиквите. Почистете семето с лъжица. Издълбайте вътрешността частично за по-голяма вместимост.

Стъпка 3

Нарежете издълбаната част от тиквата. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна.

Стъпка 4

Загрейте зехтина в тиган. Добавете лука, чесъна и нарязаната тиква. Сотирайте ги за около 10 минути на среден огън.

Стъпка 5

Прехвърлете съдържанието на тигана в купа. Отцедете червения фасул и царевицата, след което ги добавете в купата.

Стъпка 6

Добавете яйцето и овкусете със сол, черен пипер и паприка. Разбъркайте плънката добре.

Стъпка 7

Напълнете тиквите с плънката. Затворете всяка тиква с отрязаните им по-рано капачета, след което ги сложете в тава за печене.

Стъпка 8

Изсипете ½ чаша вода на дъното на съда, после печете за 45 минути. Насладете се, докато е топло.