Чували ли сте за тиквата Patidou? Това е пълзящо растение от семейство тиквови! Малък и безспорно сладък, този сорт е и невероятно ароматен! Насладете се на красивите цветове на тази тиква в чинията си, като я напълните с червен боб и царевица!
Съставки:
Количество за 4 порции
4 малки тикви (препоръчително е да са от сорта Patidou, алтернативата би била тиква тип Златна ябълка или мини Тиквен фенер)
1 консерва (310 гр.) червен фасул Bonduelle
1 консерва (300 гр.) царевица без добавена захар Bonduelle
1 яйце
1 лук
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
Сол, черен пипер, паприка
Стъпка 1
Загрейте фурната на 180°C.
Стъпка 2
Отрежете горната част на тиквите. Почистете семето с лъжица. Издълбайте вътрешността частично за по-голяма вместимост.
Стъпка 3
Нарежете издълбаната част от тиквата. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна.
Стъпка 4
Загрейте зехтина в тиган. Добавете лука, чесъна и нарязаната тиква. Сотирайте ги за около 10 минути на среден огън.
Стъпка 5
Прехвърлете съдържанието на тигана в купа. Отцедете червения фасул и царевицата, след което ги добавете в купата.
Стъпка 6
Добавете яйцето и овкусете със сол, черен пипер и паприка. Разбъркайте плънката добре.
Стъпка 7
Напълнете тиквите с плънката. Затворете всяка тиква с отрязаните им по-рано капачета, след което ги сложете в тава за печене.
Стъпка 8
Изсипете ½ чаша вода на дъното на съда, после печете за 45 минути. Насладете се, докато е топло.