1. >Spisanie
  2. >Паста Дженовезе

Необходим Ви е само един тиган, за да направите талиеателите си „зелени“: малко замразен зелен фасул и малко босилеково песто!

Съставки

Количество за 4 порции

500 гр. талиатели

500 гр. много фин замразен зелен фасул Bonduelle

2 картофа

1 буркан песто дженовезе

Пармезан за сервиране

Сол

Пресен босилек

Стъпка 1

Обелете картофите. Нарежете ги на малки кубчета и ги измийте с топла вода.

Стъпка 2

Сложете вода да заври, подсолете я. Добавете картофите и гответе за 5 минути. Прибавете пастата и разбъркайте. Когато водата заври отново, гответе за 9 - 10 минути.

Стъпка 3

Добавете зеления фасул Bonduelle. Разбъркайте и гответе за още 3 минути от момента на повторното завиране на водата. Отцедете пастата.

Стъпка 4

Изсипете съдържанието на бурканчето песто в купа. Прибавете пастата към картофите и зеления фасул, и разбъркайте.

Стъпка 5

Поръсете с настърган пармезан, гарнирайте с листенца пресен босилек и сервирайте.