Съставки за 4 порции
Време за подготовка: 20 минути
Време за приготвяне: 45 минути
1 обелена и нарязана глава лук
150 г (отцеден) приготвен бял боб BOnduelle
2 моркова (200 г) обелени, измити и нарязани на кубчета
2 сладки картофа (200 г) обелени, измити и нарязани на кубчета
2 стръка мащерка
2 супени лъжици сладък червен пипер
1 супена лъжица пушен червен пипер
200 г пушено тофу, нарязано на кубчета
2 супени лъжици доматено пюре
500 мл зеленчуков бульон
Сол
Черен пипер
Маслиново масло
Стъпки на приготвяне:Стъпка 1: Запържете лука в тиган с маслиново масло.
Добавете зеленчуците, мащерката, малко сол и черен пипер. Оставете всичко да покафенее за малко.
Добавете двата вида червен пипер и пушеното тофу.
Стъпка 2: В купа разредете доматеното пюре в зеленчуковия бульон.
Добавете сварения боб с останалите продукти.
Стъпка 3: Залейте с бульона, покрийте и оставете да къкри 30 минути.
Стъпка 4: Махнете капака, оставете да се готви на среден огън за 10 минути. Коригирайте подправките, ако е необходимо и сервирайте.
Съвети за по-нататък:С големия си успех гулашът - наричан още супа гулаш - премина граници и варира в зависимост от наличните продукти в Словакия или Чехия, или дори в Австрия. Оригиналната унгарска рецепта съдържа животински протеини, а именно говеждо и по-точно унгарско сиво говеждо - местна месодайна порода. В някои рецепти е възможно телешкото да се замени с агнешко, свинско или мутони. Основното е лесното разпадане на парчетата месо.
Друга основна съставка на тази бавно приготвена яхния е червеният пипер! Леко пикантна подправка, получена от сладък чили или червени чушки, които придават типичния червен цвят на гулаша. Често има зеленчуци като домати или чушки, но можете да добавите и сезонни зеленчуци като патладжани, гъби или тиквички. Тази вегетарианска версия на гулаш може да има гарнитура от варени на пара картофи или ориз, които ще се смесят вкусно с гладкия сос от червен пипер. Ако искате да добавите още един протеин към този вегетариански гулаш, защо не добавите яйце към това ястие, подправено с пушен червен пипер, хем здравословно, хем вкусно!