Какво ще кажете за посещение в Унгария? Открийте основна част от унгарската кухня: гулаш или маджарска конска яхния. Наистина, тази рецепта е стара колкото света! Тази автентична, щедра и вкусна супа е националното ястие на страната. Какво я прави толкова оригинален се питате? Вкусни зеленчуци и много червен пипер разбира се. Излитането е неизбежно... затегнете коланите си и открийте нашата 100% вегетарианска версия! Съставки: 

Съставки за 4 порции

Време за подготовка: 20 минути

Време за приготвяне: 45 минути

1 обелена и нарязана глава лук

150 г (отцеден) приготвен бял боб BOnduelle

2 моркова (200 г) обелени, измити и нарязани на кубчета

2 сладки картофа (200 г) обелени, измити и нарязани на кубчета

2 стръка мащерка

2 супени лъжици сладък червен пипер

1 супена лъжица пушен червен пипер

200 г пушено тофу, нарязано на кубчета

2 супени лъжици доматено пюре

500 мл зеленчуков бульон

Сол 

Черен пипер

Маслиново масло

Стъпки на приготвяне: 

Стъпка 1: Запържете лука в тиган с маслиново масло.

Добавете зеленчуците, мащерката, малко сол и черен пипер. Оставете всичко да покафенее за малко.

Добавете двата вида червен пипер и пушеното тофу.

Стъпка 2: В купа разредете доматеното пюре в зеленчуковия бульон.

Добавете сварения боб с останалите продукти.

 Стъпка 3: Залейте с бульона, покрийте и оставете да къкри 30 минути.

 Стъпка 4: Махнете капака, оставете да се готви на среден огън за 10 минути. Коригирайте подправките, ако е необходимо и сервирайте.

Съвети за по-нататък:

С големия си успех гулашът - наричан още супа гулаш - премина граници и варира в зависимост от наличните продукти в Словакия или Чехия, или дори в Австрия. Оригиналната унгарска рецепта съдържа животински протеини, а именно говеждо и по-точно унгарско сиво говеждо - местна месодайна порода. В някои рецепти е възможно телешкото да се замени с агнешко, свинско или мутони. Основното е лесното разпадане на парчетата месо.

Друга основна съставка на тази бавно приготвена яхния е червеният пипер! Леко пикантна подправка, получена от сладък чили или червени чушки, които придават типичния червен цвят на гулаша. Често има зеленчуци като домати или чушки, но можете да добавите и сезонни зеленчуци като патладжани, гъби или тиквички. Тази вегетарианска версия на гулаш може да има гарнитура от варени на пара картофи или ориз, които ще се смесят вкусно с гладкия сос от червен пипер. Ако искате да добавите още един протеин към този вегетариански гулаш, защо не добавите яйце към това ястие, подправено с пушен червен пипер, хем здравословно, хем вкусно!