Съставки за 4 човека
Време за подготовка: 20 минути
Време за приготвяне: 35 минути
500 г измити и обелени картофи за салата
3 яйца
100 г обелени и нарязани на кубчета пръчици целина
1 обелен и ситно нарязан шалот
250 г (отцедени) варени на пара моркови и грах от Bonduelle
3 супени лъжици оцет
1 супена лъжица горчица
3 супени лъжици майонеза
4 корнишона, нарязани по дължина на ленти
Няколко нарязани стръка магданоз
Сол
Черен пипер
Стъпки на рецептата:Стъпка 1: Сварете картофите в солена вода (първоначално студена) за 20 минути. Оставете ги да изстинат и ги нарежете на кубчета. Междувременно сварете яйцата във вряща вода за около 9 минути (твърдо сварени), след което ги потопете в студена вода за 5 минути. Чукнете ги внимателно, за да счупите черупката и да я премахнете. Нарежете твърдо сварените яйца.
Стъпка 2: Сварете целината в подсолена вода за 7 минути и добавете шалота 1 минута преди края на готвенето. Отцедете сварените зеленчуци и сварените на пара моркови и грах Bonduelle.
Стъпка 3: В малка купа смесете оцета, горчицата и майонезата. В купа за салата сложете нарязаните на кубчета картофи, зеленчуците, корнишоните, яйцата и малко сол и черен пипер. Добавете соса и разбъркайте добре. Поръсете малко магданоз отгоре.
Съвет за по-нататък:Коледа е време за споделяне, топлина, но преди всичко: удоволствие. Във Франция не можете да започнете традиционна коледна вечеря, без да хапнете малко гъши дроб или пушена сьомга, последвани от уникални и големи ястия. Нищо по-хубаво от това да завършите с вкусна торта, снимки и прегръдки във вълшебния коледен дух! В Германия традициите изискват да се яде гъска. В Испания 24 декември обикновено започва със споделяне на вкусни тапас. Всяка страна има свои собствени кулинарни традиции!
Днес ви предлагаме възможността да откриете една качествена рецепта: чешката коледна салата, ястие, традиционно в менюто на Коледа. Обикновено сервирана с малко пържен шаран и бира, тази вкусна салата е основната храна на много семейства. Нашият трик, за да я направим още по-вкусна: добавете няколко скариди и трансформирайте класическата майонеза, като добавите малко лимон.