Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Кулинарно пътешествие около света: Прибалтика

Супа от гъби и зрял фасул

 

Количество за 4 порции

Време за подготовка: 15 минути

Време за готвене: 40 минути

Бюджет: Малък

 

Съставки:

2 л. вода

1 кубче зеленчуков бульон

100 гр. лук, обелен и накълцан на ситно

2 скилидки чесън, обелени и накълцани на ситно

100 гр. морков, нарязан на дребно

100 гр. стрък целина, нарязана на дребно

200 гр. замразени или консервирани нарязани гъби Bonduelle

200 гр. отцеден зрял фасул Bonduelle  

60 мл. зехтин

Сол и черен пипер

Мащерка

 

За гарниране

Заквасена сметана

Накълцан магданоз

Копър

 

Стъпка 1

В тенджера кипнете 2 литра вода, добавете кубчето зеленчуков бульон, намалете котлона и оставете на тих огън, докато приготвите останалите съставки.

 

Стъпка 2

В отделен съд сотирайте лука, чесъна, морковите и целината, като използвате зехтина, овкусете със сол и черен пипер, добавете и мащерката. Задушете зеленчуците, докато омекнат (но без да променят цвета си). Добавете гъбите и боба.

 

Стъпка 3

Добавете бульона, който сте направили в стъпка 1, оставете да заври, намалете котлона и гответе на тих огън за около 40 минути.

 

Стъпка 4

Изсипете ¼ от супата в съд, пасирайте до получаване на гъста, еднородна смес, след което я върнете в супата. Подправете на вкус и разбъркайте.

 

Стъпка 5

Сервирайте с лъжица сметана, след което поръсете с магданоз и копър.

 

Да се гмурнем по-дълбоко

Прибалтийската супа с гъби и бял боб е популярна рецепта, повлияна от традициите на Литва, Латвия и Естония. Въпреки че точният произход на ястието остава загадка, то е дълбоко вкоренено в местната кулинарна култура. Тази вкусна супа обединява гъби, бял боб, пресни зеленчуци и подправки, в резултат на което имаме уникална комбинация от вкусове. Свежите подправки правят супата още по-жива и допълват богатството на гъбите и сладостта на белия боб. Полезно, успокояващо ястие, което е идеално за тези студени зимни месеци.

 

За малко деликатна хрупкавост, защо не сервирате супата си с чеснови крутони? Просто препечете филийки хляб, натъркайте ги с чесън, добавете щипка сол и леко ги поръсете със зехтин, след което ги начупете на парчета.

 

Има много начини да персонализирате вашата супа от гъби и зрял фасул. Можете да добавите месо, леща, спанак или дори картофено пюре за още по-кремообразна текстура. Експериментирайте с различни съставки и подправки, за да създадете своя собствена версия на това традиционно ястие, идеално както за зимни вечери през седмицата, така и за специални поводи.


Рецепти, които може да ви интересуват

Салата с картофи, бекон и грах
Салата с картофи, бекон и грах

Вкусна и лесна салата за лека вечеря

4 човека 15-30 минути Лесно
Тост с авокадо и царевица
Тост с авокадо и царевица

Здравословно предястие за един обилен обяд!

2 човека под 15 минути Умерено
Поширани яйца със зелен фасул и ечемик
Поширани яйца със зелен фасул и ечемик

Здравословна закуска със зърнени храни Bonduelle

2 човека 30-45 минути Умерено
Кöttbullar – шведски кюфтета от мляно месо
Кöttbullar – шведски кюфтета от мляно месо

Кöttbullar – кюфтета от мляно месо – рецептата за това ястие, домакините си предават от поколение на поколение.

4 човека 30-45 минути Умерено
Кулинарно пътешествие около света: Прибалтика

Супа от гъби и зрял фасул

 

Количество за 4 порции

Време за подготовка: 15 минути

Време за готвене: 40 минути

Бюджет: Малък

 

Съставки:

2 л. вода

1 кубче зеленчуков бульон

100 гр. лук, обелен и накълцан на ситно

2 скилидки чесън, обелени и накълцани на ситно

100 гр. морков, нарязан на дребно

100 гр. стрък целина, нарязана на дребно

200 гр. замразени или консервирани нарязани гъби Bonduelle

200 гр. отцеден зрял фасул Bonduelle  

60 мл. зехтин

Сол и черен пипер

Мащерка

 

За гарниране

Заквасена сметана

Накълцан магданоз

Копър

 

Стъпка 1

В тенджера кипнете 2 литра вода, добавете кубчето зеленчуков бульон, намалете котлона и оставете на тих огън, докато приготвите останалите съставки.

 

Стъпка 2

В отделен съд сотирайте лука, чесъна, морковите и целината, като използвате зехтина, овкусете със сол и черен пипер, добавете и мащерката. Задушете зеленчуците, докато омекнат (но без да променят цвета си). Добавете гъбите и боба.

 

Стъпка 3

Добавете бульона, който сте направили в стъпка 1, оставете да заври, намалете котлона и гответе на тих огън за около 40 минути.

 

Стъпка 4

Изсипете ¼ от супата в съд, пасирайте до получаване на гъста, еднородна смес, след което я върнете в супата. Подправете на вкус и разбъркайте.

 

Стъпка 5

Сервирайте с лъжица сметана, след което поръсете с магданоз и копър.

 

Да се гмурнем по-дълбоко

Прибалтийската супа с гъби и бял боб е популярна рецепта, повлияна от традициите на Литва, Латвия и Естония. Въпреки че точният произход на ястието остава загадка, то е дълбоко вкоренено в местната кулинарна култура. Тази вкусна супа обединява гъби, бял боб, пресни зеленчуци и подправки, в резултат на което имаме уникална комбинация от вкусове. Свежите подправки правят супата още по-жива и допълват богатството на гъбите и сладостта на белия боб. Полезно, успокояващо ястие, което е идеално за тези студени зимни месеци.

 

За малко деликатна хрупкавост, защо не сервирате супата си с чеснови крутони? Просто препечете филийки хляб, натъркайте ги с чесън, добавете щипка сол и леко ги поръсете със зехтин, след което ги начупете на парчета.

 

Има много начини да персонализирате вашата супа от гъби и зрял фасул. Можете да добавите месо, леща, спанак или дори картофено пюре за още по-кремообразна текстура. Експериментирайте с различни съставки и подправки, за да създадете своя собствена версия на това традиционно ястие, идеално както за зимни вечери през седмицата, така и за специални поводи.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.