Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как да консервираме храна у дома?

През 1795 г. Никола Аперт открива консервирането и стерилизацията чрез топлина. Истинска революция! До откритието му ние сме съхранявали храна благодарение на стари техники като осоляване, сушене, пушене, ферментиране, както и заливане в захар или мазнина. Техниката за консервиране, отличаваща се със своите  леснота и ефективност - оттогава се използва от поколения готвачи и в голям мащаб от специализирани компании като Bonduelle. Ето как може да правите свои собствени зеленчукови консерви, спазвайки правилата за здраве и безопасност.

 

Подготовка на материали

 

Правилата за хигиена при приготвянето на стъклени буркани, независимо дали са с панти или винтови капачки, трябва да се спазват стриктно, за да се избегне замърсяване или развитие на нежелани бактерии. Бурканите трябва да са в перфектно състояние, да не са начупени или напукани. Измийте ги внимателно с веро и неабразивна гъба, изплакнете обилно с топла вода, след което ги оставете да изсъхнат, без да ги бършете. Сварете гуменото уплътнение или капачките на бурканите. Почистете ръцете си, както и кухненския плот.

 

Съставките

 

Дори и зеленчуковата ви градина да е пълна със зарзават е важно да изберете реколта, която е свежа, с добро качество и най-важното - не е наранена. Измийте ги и ги пригответе (обелете, почистете, нарежете), като винаги спазвате строги хигиенни правила. Не използвайте замразени зеленчуци. Повечето зеленчуци стават по-апетитни, когато са предварително сварени за 2 минути във вряща вода, след което се отцеждат. Поставете зеленчуците в буркани, докато са още много горещи, и напълнете бурканите до 2 см под върха. Налейте течност, ако това се изисква от рецептата.

 

Затваряне и стерилизиране на буркани

 

Продължете със стерилизацията, като загреете бурканите на или над 100°C. Поставете гумените уплътнения или капачките и внимателно затворете бурканите. След това преминете към топлинната обработка в електрически стерилизатор, голяма тенджера или тенджера под налягане с кърпа на дъното, за да избегнете удрянето на бурканите помежду си от кипящата вода. Оставете да заври и спазвайте продължителността, посочена в рецептите, за да гарантирате оптимално съхранение. Извадете бурканите след като водата се охлади. Оставете ги да изстинат и не забравяйте да ги надпишете! Фабриките на Bonduelle следват същите стъпки, но в по-голям мащаб, разбира се!


Рецепти, които може да ви интересуват

Пилешка яхния „Burgundi” с гъби
Пилешка яхния „Burgundi” с гъби

Пилешка яхния с гъби и пушен бульон - Бургунди – сгответе нещо специално за вашите гости!

3 човека 30-45 минути Умерено
Салата с червен боб и спанак
Салата с червен боб и спанак

Салата с червен боб и спанак

2 човека 15-30 минути Лесно
Яхния с гъби, картофи и къри
Яхния с гъби, картофи и къри

Яхния, която си заслужава да опитате и наситен вкус на гъби, който ще ви накара да си оближете пръстите!

4 човека над 45 минути Умерено
Смути от царевица
Смути от царевица

Микс за смути с царевица и банан, която е идеална както за сутрешна, така и за следобедна закуска.

2 човека под 15 минути Лесно
Как да консервираме храна у дома?

През 1795 г. Никола Аперт открива консервирането и стерилизацията чрез топлина. Истинска революция! До откритието му ние сме съхранявали храна благодарение на стари техники като осоляване, сушене, пушене, ферментиране, както и заливане в захар или мазнина. Техниката за консервиране, отличаваща се със своите  леснота и ефективност - оттогава се използва от поколения готвачи и в голям мащаб от специализирани компании като Bonduelle. Ето как може да правите свои собствени зеленчукови консерви, спазвайки правилата за здраве и безопасност.

 

Подготовка на материали

 

Правилата за хигиена при приготвянето на стъклени буркани, независимо дали са с панти или винтови капачки, трябва да се спазват стриктно, за да се избегне замърсяване или развитие на нежелани бактерии. Бурканите трябва да са в перфектно състояние, да не са начупени или напукани. Измийте ги внимателно с веро и неабразивна гъба, изплакнете обилно с топла вода, след което ги оставете да изсъхнат, без да ги бършете. Сварете гуменото уплътнение или капачките на бурканите. Почистете ръцете си, както и кухненския плот.

 

Съставките

 

Дори и зеленчуковата ви градина да е пълна със зарзават е важно да изберете реколта, която е свежа, с добро качество и най-важното - не е наранена. Измийте ги и ги пригответе (обелете, почистете, нарежете), като винаги спазвате строги хигиенни правила. Не използвайте замразени зеленчуци. Повечето зеленчуци стават по-апетитни, когато са предварително сварени за 2 минути във вряща вода, след което се отцеждат. Поставете зеленчуците в буркани, докато са още много горещи, и напълнете бурканите до 2 см под върха. Налейте течност, ако това се изисква от рецептата.

 

Затваряне и стерилизиране на буркани

 

Продължете със стерилизацията, като загреете бурканите на или над 100°C. Поставете гумените уплътнения или капачките и внимателно затворете бурканите. След това преминете към топлинната обработка в електрически стерилизатор, голяма тенджера или тенджера под налягане с кърпа на дъното, за да избегнете удрянето на бурканите помежду си от кипящата вода. Оставете да заври и спазвайте продължителността, посочена в рецептите, за да гарантирате оптимално съхранение. Извадете бурканите след като водата се охлади. Оставете ги да изстинат и не забравяйте да ги надпишете! Фабриките на Bonduelle следват същите стъпки, но в по-голям мащаб, разбира се!

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.