Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Интервю с отдела за качество на Bonduelle

В Bonduelle качеството е отличителна черта!

Преди консервата с царевица или замразеният фасул да стигне до хладилника ви се случват редица процеси! Знаете ли какво е необходимо, за да се гарантира здравословен и вкусен краен продукт? Производство, опаковане, научна дейност... Нищо не е случайно. Нашият отдел за качество е тук, за да сме сигурни, че продуктите ни са на ниво. Днес ще обрънем внимание на по-малко известния отдел, който е от съществено значение за нашето удоволствие – отдела за качество.

 

Кое гарантира качеството?

„Първото предизвикателство за качеството е да гарантираме здравословни продукти!“ припомня Вирджиния М.Л., сътрудничка в отдела за качество на Bonduelle. „Целта е да се представят вкусни и красиви продукти на потребителите. Що се отнася до качеството, първото предизвикателство са гаранциите за сигурност, които нашите продукти трябва да спазват“. Качеството на даден продукт се следи на две нива: първо чрез ясни спецификации на изискванията, а след това чрез контрол и ежедневно проследяване на продуктите. Отделът за качество на Bonduelle извършва регулаторен надзор върху действащото законодателство (за органични продукти, микробиология, етикетиране и др.) и определя спецификациите, които трябва да се прилагат и контролират на производствените обекти. Така изискванията могат да определят теглото, разфасовките, размера на продукта, както и съставките на рецепта - например за замразени зеленчуци за пържене или консерви с готов сос. „Не засягаме само контрола на качеството на зеленчуците, а контрола на всички суровини, които използваме“, добавя Вирджиния. „Нашата работа включва и осигуряването на подходящите съставки за рецепти, които да отговарят на очакванията на потребителите, без компромиси по отношение на сигурността на храната.“ Така всички покупки (подправки, билки и др.) се следят отблизо и се осигуряват благодарение на прецизни информационни листове и задълбочени анализи, позволяващи управлението на различни процеси като например съдържанието на алергени в храните.

 

Етикетиране и обслужване на клиенти

Етикетът често е първият контакт с качеството на продукти Bonduelle. Информацията, която може да се споделя като съставки, алергени, и хранителна стойност се контролира зорко от отдела по качеството! Също така всяка държава, в която присъства Bonduelle, има специална услуга за удовлетвореност на потребителите. Практиката задължава върху всеки продукт да е отпечатана информацията, позволяваща на потребителите да се свържат със звено за обслужване на клиенти. Така клиенти могат да получат информация за нашите продукти, както и да подадат евентуална жалба. Тази обратна връзка ни позволява да подобряваме продуктите, ако е необходимо, а анализът на жалбите гарантира повишено удовлетворение на всички страни.

 

В производствените складове

Планът за качество във всяка производствена база на Bonduelle се създава в зависимост от технологичните особености (консервиране, замразяване, складиране на пресни продукти и т.н.), както и регулаторния контекст, специфичен за всяко географско местоположение. Всички фабрики извършват многобройни проверки на качеството всеки ден. Екипите наблюдават и най-малките детайли като температура, бактерии и теглото на зеленчуците от прибиране на реколтата до складиране. По този начин суровините вече отговарят на изискванията и пристигат готови за обработка на производствените линии. Ето защо 100% от производствените обекти на Bonduelle имат поне един сертификат, гарантиращ качеството на продукта. От полето до склада, тази информация може да бъде намерена благодарение на кода на всеки етикет: полето на отглеждане, условията на реколтата, датата на прибиране на реколтата, условията на подготовка, условията на складиране ... Качеството и проследимостта винаги вървят ръка за ръка! „Качеството е завладяваща работа, но трудна за обяснение, тъй като засяга различни елементи и създава връзка между потребителите, маркетинга и производството, като същевременно спазва разпоредбите, нормите и законодателството. „Винаги има някой от отдела по качеството, който участва в разработването на нови идеи в Bonduelle.“, обобщава Вирджиния М.Л. Тези процеси се извършват за безопасност, за да се чувствате информирани и спокойни за храната на масата.


Рецепти, които може да ви интересуват

Erwtensoep – Холандска грахова супа
Erwtensoep – Холандска грахова супа

Erwtensoep наричана още Snert – много известна в Холандия супа от зелен олющен грах.

6 човека над 45 минути Трудно
Сандвич с риба тон и царевица с люти чушки
Сандвич с риба тон и царевица с люти чушки

Вкусна и бърза рецепта на закуска за цялото семейство и не само!

4 човека под 15 минути Лесно
Рулца от патладжани
Рулца от патладжани

Рулцата от патладжани имат богат вкус, който се постига главно от чесъна и орехите.

2 човека над 45 минути Лесно
Пролетни зеленчуци с яйца на тиган
Пролетни зеленчуци с яйца на тиган

Перфектният пролетен обяд за двама

2 човека 15-30 минути Лесно
Интервю с отдела за качество на Bonduelle

В Bonduelle качеството е отличителна черта!

Преди консервата с царевица или замразеният фасул да стигне до хладилника ви се случват редица процеси! Знаете ли какво е необходимо, за да се гарантира здравословен и вкусен краен продукт? Производство, опаковане, научна дейност... Нищо не е случайно. Нашият отдел за качество е тук, за да сме сигурни, че продуктите ни са на ниво. Днес ще обрънем внимание на по-малко известния отдел, който е от съществено значение за нашето удоволствие – отдела за качество.

 

Кое гарантира качеството?

„Първото предизвикателство за качеството е да гарантираме здравословни продукти!“ припомня Вирджиния М.Л., сътрудничка в отдела за качество на Bonduelle. „Целта е да се представят вкусни и красиви продукти на потребителите. Що се отнася до качеството, първото предизвикателство са гаранциите за сигурност, които нашите продукти трябва да спазват“. Качеството на даден продукт се следи на две нива: първо чрез ясни спецификации на изискванията, а след това чрез контрол и ежедневно проследяване на продуктите. Отделът за качество на Bonduelle извършва регулаторен надзор върху действащото законодателство (за органични продукти, микробиология, етикетиране и др.) и определя спецификациите, които трябва да се прилагат и контролират на производствените обекти. Така изискванията могат да определят теглото, разфасовките, размера на продукта, както и съставките на рецепта - например за замразени зеленчуци за пържене или консерви с готов сос. „Не засягаме само контрола на качеството на зеленчуците, а контрола на всички суровини, които използваме“, добавя Вирджиния. „Нашата работа включва и осигуряването на подходящите съставки за рецепти, които да отговарят на очакванията на потребителите, без компромиси по отношение на сигурността на храната.“ Така всички покупки (подправки, билки и др.) се следят отблизо и се осигуряват благодарение на прецизни информационни листове и задълбочени анализи, позволяващи управлението на различни процеси като например съдържанието на алергени в храните.

 

Етикетиране и обслужване на клиенти

Етикетът често е първият контакт с качеството на продукти Bonduelle. Информацията, която може да се споделя като съставки, алергени, и хранителна стойност се контролира зорко от отдела по качеството! Също така всяка държава, в която присъства Bonduelle, има специална услуга за удовлетвореност на потребителите. Практиката задължава върху всеки продукт да е отпечатана информацията, позволяваща на потребителите да се свържат със звено за обслужване на клиенти. Така клиенти могат да получат информация за нашите продукти, както и да подадат евентуална жалба. Тази обратна връзка ни позволява да подобряваме продуктите, ако е необходимо, а анализът на жалбите гарантира повишено удовлетворение на всички страни.

 

В производствените складове

Планът за качество във всяка производствена база на Bonduelle се създава в зависимост от технологичните особености (консервиране, замразяване, складиране на пресни продукти и т.н.), както и регулаторния контекст, специфичен за всяко географско местоположение. Всички фабрики извършват многобройни проверки на качеството всеки ден. Екипите наблюдават и най-малките детайли като температура, бактерии и теглото на зеленчуците от прибиране на реколтата до складиране. По този начин суровините вече отговарят на изискванията и пристигат готови за обработка на производствените линии. Ето защо 100% от производствените обекти на Bonduelle имат поне един сертификат, гарантиращ качеството на продукта. От полето до склада, тази информация може да бъде намерена благодарение на кода на всеки етикет: полето на отглеждане, условията на реколтата, датата на прибиране на реколтата, условията на подготовка, условията на складиране ... Качеството и проследимостта винаги вървят ръка за ръка! „Качеството е завладяваща работа, но трудна за обяснение, тъй като засяга различни елементи и създава връзка между потребителите, маркетинга и производството, като същевременно спазва разпоредбите, нормите и законодателството. „Винаги има някой от отдела по качеството, който участва в разработването на нови идеи в Bonduelle.“, обобщава Вирджиния М.Л. Тези процеси се извършват за безопасност, за да се чувствате информирани и спокойни за храната на масата.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description