Бърза и вкусна рецепта! Виетнамският сандвич Бан ми е страхотен за всички капризи! Може да срещнем и много вегетариански варианти с мариновани зеленчуци, освен класическата рецепта с печено месо. Опитайте вегетарианският вариант с мариновани гъби и споделете впечатленията си с нас! Необходими продукти

1 багета/френски хляб

2 моркова

1 парче дайкон (голяма бяла ряпа) или черна ряпа, или малки тънко нарязани розови репички

1 краставица

250 г нарязани печурки Bonduelle

малки парченца настърган джинджифил

50 мл соев сос (около 3 супени лъжици)

оризов оцет

1 стрък нарязана лимонова трева

няколко стръка кориандър

крема сирене

 Начин за приготвяне

Стъпка 1: Обелете и настържете морковите и дайкона. Може да използвате и вече настъргани моркови от магазина. В купа смесете захарта, солта, оризовия оцет и врящата вода. Добавете морковите и репичките, разбъркайте и оставете да се маринова за  1 час.

Стъпка 2: Загрейте тиган на котлона и запържете нарязаните гъби с малко зехтин. Махнете от котлона, добавете соевия сос, ситно нарязаната лимонена трева и настъргания джинджифил. Оставете да изстине в маринатата.

Стъпка 3: Разрежете франзелата на две и я разтворете. Намажете крема сиренето, разпределете отцедените моркови и дайкон, резенчета краставица, мариновани гъби и пресен кориандър. Насладете се без да чакате.