Големите листа на марулята са идеален заместител на хляба, който ще придържа всичките ви продукти, точно като в автентичен сандвич: шунка, сирене, кисели краставички... Нищо не може да се изплъзне!
ТиквичкиМоже да използвате издълбана тиквичка, приготвена на пара или в микровълновата... Досещате ли са за какво? Слагате в нея една наденичка, покрита с горчица или кетчуп, и вече си имате хотдог с „питка“ от тиквичка!
„Портобело“ гъбиНаричани още „Портобело“, големите гъби могат перфектно да заменят хляба в любимия ви бургер. Мариновайте “главите” на гъбите за 15 минути (направете цепнатини на кръст с нож преди това), след което ги изпечете на загрят тиган за 5 минути от всяка страна.
ПатладжанНарязан по дължина на дебели филийки и изпечен на скара, патладжанът с радост ще приеме шунка, домат и босилек в обятията си. Като панини с витаминен бонус!
КраставицаПросто нарежете наполовина и издълбайте отвъте: сега вече имате място за прясно сирене или пушена сьомга. Само французите да не ни чуят, но това си изцяло здравословна алтернатива на френската багета!
Разбира се, франзелата, багетата, бургерът и филиите хляб винаги ще се радват да приветстват марули, нарязани тиквички, гъби, патладжан и краставица... Но защо не и да отстъпят собственото си място от време на време!