Най-голямото предизвикателство на съвремието за родителите: да накарате децата да ядат повече зеленчуци! Veggie Зона изброи за вас най-изпитаните техники, с които да ги накарате да оценят морковите, тиквичките и спанака. И дори... да ги накара да искат повече!
1) Неразпознаваемите зеленчуци
В супа, настърган, запечен, пържен на тиган, суров или варен... Промяната на текстурата означава промяна на вкуса: придържайте се към него и променяйте формите!
2) Зеленчукът в засада
Сервирайте омразния зеленчук, пъхнат в любимо ястие (тиквичка-пиле, грах-бъркани яйца, брюкселско зеле-колбас). Няма нужда да се вижда или да се разпознава.
3) „Практичният“ зеленчук
Морковени пръчици или зелен фасул, можете да ги ядете с пръсти...като пържени картофи. И дори е по-добре.
4) Зеленчукът на моноспектакъла
Когато е красиво и цветно, няма нищо общо! Броколи-дърво, грах като наниз от перли, моркови на ветрило: погрижете се за презентацията и разкажете история в чинията, която можете да хапнете.
5) Плодовият зеленчук
Ябълка и копър, карамелизирани бадеми и зелена салата, кленов сироп и моркови, мед и брюкселско зеле?
И преди всичко: дайте пример, като ги ядете и Вие!