Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

5 идеи как да накарате децата да ядат зеленчуци

Най-голямото предизвикателство на съвремието за родителите: да накарате децата да ядат повече зеленчуци! Veggie Зона изброи за вас най-изпитаните техники, с които да ги накарате да оценят морковите, тиквичките и спанака. И дори... да ги накара да искат повече!

 

1) Неразпознаваемите зеленчуци

В супа, настърган, запечен, пържен на тиган, суров или варен... Промяната на текстурата означава промяна на вкуса: придържайте се към него и променяйте формите!

2) Зеленчукът в засада

Сервирайте омразния зеленчук, пъхнат в любимо ястие (тиквичка-пиле, грах-бъркани яйца, брюкселско зеле-колбас). Няма нужда да се вижда или да се разпознава.

3) „Практичният“ зеленчук

Морковени пръчици или зелен фасул, можете да ги ядете с пръсти...като пържени картофи. И дори е по-добре.

4) Зеленчукът на моноспектакъла

Когато е красиво и цветно, няма нищо общо! Броколи-дърво, грах като наниз от перли, моркови на ветрило: погрижете се за презентацията и разкажете история в чинията, която можете да хапнете.

5) Плодовият зеленчук

Ябълка и копър, карамелизирани бадеми и зелена салата, кленов сироп и моркови, мед и брюкселско зеле?

 

И преди всичко: дайте пример, като ги ядете и Вие!


Рецепти, които може да ви интересуват

Лятна салата с хамон, кресон и синьо сирене
Лятна салата с хамон, кресон и синьо сирене

Страхотен и свеж вкус за летните вечери

4 човека 15-30 минути Лесно
Скариди със зеленчуци
Скариди със зеленчуци

Рецепта за скариди със зеленчуци по японски.

3 човека над 45 минути Трудно
Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан
Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан

Запържете парчетата говеждо в тигана, по 2 минути от всяка страна. Поставете парчетата говеждо филе в предварително загрята на 160°C фурна за 5 минути. Махнете от фурната, подправете със сол и пипер и отстранете.

2 човека под 15 минути Умерено
Пуешки гърди покрити със сирене и царевица
Пуешки гърди покрити със сирене и царевица

Вкусна и полезна храна - лесна и бърза.

4 човека над 45 минути Умерено
5 идеи как да накарате децата да ядат зеленчуци

Най-голямото предизвикателство на съвремието за родителите: да накарате децата да ядат повече зеленчуци! Veggie Зона изброи за вас най-изпитаните техники, с които да ги накарате да оценят морковите, тиквичките и спанака. И дори... да ги накара да искат повече!

 

1) Неразпознаваемите зеленчуци

В супа, настърган, запечен, пържен на тиган, суров или варен... Промяната на текстурата означава промяна на вкуса: придържайте се към него и променяйте формите!

2) Зеленчукът в засада

Сервирайте омразния зеленчук, пъхнат в любимо ястие (тиквичка-пиле, грах-бъркани яйца, брюкселско зеле-колбас). Няма нужда да се вижда или да се разпознава.

3) „Практичният“ зеленчук

Морковени пръчици или зелен фасул, можете да ги ядете с пръсти...като пържени картофи. И дори е по-добре.

4) Зеленчукът на моноспектакъла

Когато е красиво и цветно, няма нищо общо! Броколи-дърво, грах като наниз от перли, моркови на ветрило: погрижете се за презентацията и разкажете история в чинията, която можете да хапнете.

5) Плодовият зеленчук

Ябълка и копър, карамелизирани бадеми и зелена салата, кленов сироп и моркови, мед и брюкселско зеле?

 

И преди всичко: дайте пример, като ги ядете и Вие!

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.