Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Зелената диета е здравословна диета

Зеленият цвят показва наличието на хлорофил, важна боя, която е отговорна за производство на енергия от абсорбирана слънчева светлина. Най-важните функции включват:

  • обезвредява токсините
  • помага за пречистването на черния дроб
  • облекчава завишената кръвна захар
  • премахва и намалява неприятните миризми на тялото
  • укрепва съдовата система
  • елиминира възпалителните състояния

В човешкото тяло, хлорофилът е силен помощник  в пречистването на органите от различните токсини, по-специално на черния дроб. Тази боя образува силна връзка с токсичните вещества (включително някои канцерогенни вещества), така че по-малко количество вредни съединения стигат до телесната тъкан. Благодарение на това тежките метали се неутрализират. Хлорофилът също ускорява зарастването на рани и неутрализира лошата миризма, която е голям проблем за много хора. Проучванията също така показват, че хлорофилът има положително въздействие върху работата на съдовата система и потиска възпалението.

Освен хлорофилът, зелените зеленчуци са богати на фолиева киселина, класифицирани като Б витамини. Това е изключително важно не само по време на бременност, но също така във всяка диета като цяло. Той влияе на клетъчната мембрана и подпомага нашата нервна система. В допълнение, тази група на зеленчуци е богата на витамини А, С и Е, има положително влияние върху имунната система, предпазва от рак, подобрява структурата на кожата и забавя стареенето.

Най-ценени зелени зеленчуци са:

  • спанак
  • броколи
  • Брюксел
  • аспержи
  • зеле
  • краставица
  • зелен грах
  • маруля

Рецепти, които може да ви интересуват

Салата с телешки филета и зрял боб
Салата с телешки филета и зрял боб

Чудесно ястие за лятото

2 човека 15-30 минути Трудно
Сьомга с уасаби — японски хрян
Сьомга с уасаби — японски хрян

Рецепта за сьомга с японски хрян „Wasabi”.

4 човека над 45 минути Умерено
Печена сьомга с броколи
Печена сьомга с броколи

Перфектният избор за следвеликденски обяд

4 човека 30-45 минути Лесно
САЛАТА GRAND BLEU
САЛАТА GRAND BLEU

Салатата се казва така, защото предизвиква лятното настроение.

4 човека 15-30 минути Лесно
Зелената диета е здравословна диета

Зеленият цвят показва наличието на хлорофил, важна боя, която е отговорна за производство на енергия от абсорбирана слънчева светлина. Най-важните функции включват:

  • обезвредява токсините
  • помага за пречистването на черния дроб
  • облекчава завишената кръвна захар
  • премахва и намалява неприятните миризми на тялото
  • укрепва съдовата система
  • елиминира възпалителните състояния

В човешкото тяло, хлорофилът е силен помощник  в пречистването на органите от различните токсини, по-специално на черния дроб. Тази боя образува силна връзка с токсичните вещества (включително някои канцерогенни вещества), така че по-малко количество вредни съединения стигат до телесната тъкан. Благодарение на това тежките метали се неутрализират. Хлорофилът също ускорява зарастването на рани и неутрализира лошата миризма, която е голям проблем за много хора. Проучванията също така показват, че хлорофилът има положително въздействие върху работата на съдовата система и потиска възпалението.

Освен хлорофилът, зелените зеленчуци са богати на фолиева киселина, класифицирани като Б витамини. Това е изключително важно не само по време на бременност, но също така във всяка диета като цяло. Той влияе на клетъчната мембрана и подпомага нашата нервна система. В допълнение, тази група на зеленчуци е богата на витамини А, С и Е, има положително влияние върху имунната система, предпазва от рак, подобрява структурата на кожата и забавя стареенето.

Най-ценени зелени зеленчуци са:

  • спанак
  • броколи
  • Брюксел
  • аспержи
  • зеле
  • краставица
  • зелен грах
  • маруля