Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Защо сме толкова обвързани с местната храна?

 

Вкусната храна в различните страни

Франция

Представете си, че сте родени в Париж. Прекарали сте детството си в една малка къща на тясна уличка, по която се носи миризмата на ароматни кроасани и прясно сварено кафе. Ммм!

Англия

Сега си представете, че сте англичанин. Винаги ще предпочетете хрупкави картофки и пържена риба пред супа с кюфтета или суши.

Италия

Представете си, че сте от Италия. Обичате пица и паста. Със сигурност знаете как да правите бешамел и лазаня.

Местната храна е по-добра

Всеки човек по света знае коя храна със сигурност е по-добра. Коя?, – ще попитате. – Нашата местна храна. Специалистите в тази област твърдят, че местната храна е най-полезна за нашето тяло. Точно тя съдържа онези елементи, които са полезни за местното население.

Храната за нас

Когато влизаме в супермаркета, търсим нещо ново, екзотично, по-вкусно и по-полезно. Спрете да го правите. Яжте и се наслаждавайте на онези ястия, с които сте свикнали, изберете онези плодове и зеленчуци, които имате и във вашата градина, пред тези, които блестят по кориците на списанията. Въпросът е, че дори и ние да не сме обвързани с местното, то нашият организъм, нашият стомах е. Но означава ли това, че трябва напълно да спрем да опитваме всичко ново? Ние живеем, за да откриваме нови неща. За това е нашият живот.


Рецепти, които може да ви интересуват

Кремообразно ризото с гъби
Кремообразно ризото с гъби

Кремообразно ризото, което ще ви разтопи от наслада!

3 човека 30-45 минути Умерено
Мъфини с броколи и чоризо
Мъфини с броколи и чоризо

Вкусни мъфини за всякакви поводи

2 човека 30-45 минути Трудно
Паниран зелен  фасул
Паниран зелен фасул

Невероятно вегетарианско ястие с вкус на риба.

3 човека 30-45 минути Лесно
Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста
Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста

Рецепта за дип от хумус, сервиран с питка хляб или чипс, може да бъде интересно предястие за гостите докато чакат основното ястие.

6 човека над 45 минути Лесно
Защо сме толкова обвързани с местната храна?
 

Вкусната храна в различните страни

Франция

Представете си, че сте родени в Париж. Прекарали сте детството си в една малка къща на тясна уличка, по която се носи миризмата на ароматни кроасани и прясно сварено кафе. Ммм!

Англия

Сега си представете, че сте англичанин. Винаги ще предпочетете хрупкави картофки и пържена риба пред супа с кюфтета или суши.

Италия

Представете си, че сте от Италия. Обичате пица и паста. Със сигурност знаете как да правите бешамел и лазаня.

Местната храна е по-добра

Всеки човек по света знае коя храна със сигурност е по-добра. Коя?, – ще попитате. – Нашата местна храна. Специалистите в тази област твърдят, че местната храна е най-полезна за нашето тяло. Точно тя съдържа онези елементи, които са полезни за местното население.

Храната за нас

Когато влизаме в супермаркета, търсим нещо ново, екзотично, по-вкусно и по-полезно. Спрете да го правите. Яжте и се наслаждавайте на онези ястия, с които сте свикнали, изберете онези плодове и зеленчуци, които имате и във вашата градина, пред тези, които блестят по кориците на списанията. Въпросът е, че дори и ние да не сме обвързани с местното, то нашият организъм, нашият стомах е. Но означава ли това, че трябва напълно да спрем да опитваме всичко ново? Ние живеем, за да откриваме нови неща. За това е нашият живот.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description