![](https://d3d173w0vohr0k.cloudfront.net/bg-bg/articles/efc5111bd9f900715c8372d89465f962/e99581f3626fd6e2881558c3b060ae98.jpg)
![we are so tight to local food](https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/prod-bonduelle/bg-bg/articles/efc5111bd9f900715c8372d89465f962/c282087e446dbe8c76c6f80df2048f5c.jpg)
Вкусната храна в различните страни
Франция
Представете си, че сте родени в Париж. Прекарали сте детството си в една малка къща на тясна уличка, по която се носи миризмата на ароматни кроасани и прясно сварено кафе. Ммм!Англия
Сега си представете, че сте англичанин. Винаги ще предпочетете хрупкави картофки и пържена риба пред супа с кюфтета или суши.
Италия
Представете си, че сте от Италия. Обичате пица и паста. Със сигурност знаете как да правите бешамел и лазаня.
Местната храна е по-добра
Всеки човек по света знае коя храна със сигурност е по-добра. Коя?, – ще попитате. – Нашата местна храна. Специалистите в тази област твърдят, че местната храна е най-полезна за нашето тяло. Точно тя съдържа онези елементи, които са полезни за местното население.
Храната за нас
Когато влизаме в супермаркета, търсим нещо ново, екзотично, по-вкусно и по-полезно. Спрете да го правите. Яжте и се наслаждавайте на онези ястия, с които сте свикнали, изберете онези плодове и зеленчуци, които имате и във вашата градина, пред тези, които блестят по кориците на списанията. Въпросът е, че дори и ние да не сме обвързани с местното, то нашият организъм, нашият стомах е. Но означава ли това, че трябва напълно да спрем да опитваме всичко ново? Ние живеем, за да откриваме нови неща. За това е нашият живот.