Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Защо сме толкова обвързани с местната храна?

 

Вкусната храна в различните страни

Франция

Представете си, че сте родени в Париж. Прекарали сте детството си в една малка къща на тясна уличка, по която се носи миризмата на ароматни кроасани и прясно сварено кафе. Ммм!

Англия

Сега си представете, че сте англичанин. Винаги ще предпочетете хрупкави картофки и пържена риба пред супа с кюфтета или суши.

Италия

Представете си, че сте от Италия. Обичате пица и паста. Със сигурност знаете как да правите бешамел и лазаня.

Местната храна е по-добра

Всеки човек по света знае коя храна със сигурност е по-добра. Коя?, – ще попитате. – Нашата местна храна. Специалистите в тази област твърдят, че местната храна е най-полезна за нашето тяло. Точно тя съдържа онези елементи, които са полезни за местното население.

Храната за нас

Когато влизаме в супермаркета, търсим нещо ново, екзотично, по-вкусно и по-полезно. Спрете да го правите. Яжте и се наслаждавайте на онези ястия, с които сте свикнали, изберете онези плодове и зеленчуци, които имате и във вашата градина, пред тези, които блестят по кориците на списанията. Въпросът е, че дори и ние да не сме обвързани с местното, то нашият организъм, нашият стомах е. Но означава ли това, че трябва напълно да спрем да опитваме всичко ново? Ние живеем, за да откриваме нови неща. За това е нашият живот.


Рецепти, които може да ви интересуват

Червен боб с орехи
Червен боб с орехи

Много обичайно грузинско ястие, приготвяно специално през зимата.

3 човека 30-45 минути Лесно
Свинско месо в сладко-кисел сос
Свинско месо в сладко-кисел сос

Свинско месо в сладко-кисел сос, това е израз на свързване на силите ин и ян в кулинарното изкуство – китайския баланс на противоположностите.

4 човека над 45 минути Умерено
Питки с царевица, сметанов дресинг и зелени подправки
Питки с царевица, сметанов дресинг и зелени подправки

Сладка царевица и люти подправки - много вкусни заедно.

4 човека 30-45 минути Умерено
Френска чеснова франзела
Френска чеснова франзела

Рецепта за чеснова франзела - символът на френската кухня!

4 човека 30-45 минути Лесно
Защо сме толкова обвързани с местната храна?
 

Вкусната храна в различните страни

Франция

Представете си, че сте родени в Париж. Прекарали сте детството си в една малка къща на тясна уличка, по която се носи миризмата на ароматни кроасани и прясно сварено кафе. Ммм!

Англия

Сега си представете, че сте англичанин. Винаги ще предпочетете хрупкави картофки и пържена риба пред супа с кюфтета или суши.

Италия

Представете си, че сте от Италия. Обичате пица и паста. Със сигурност знаете как да правите бешамел и лазаня.

Местната храна е по-добра

Всеки човек по света знае коя храна със сигурност е по-добра. Коя?, – ще попитате. – Нашата местна храна. Специалистите в тази област твърдят, че местната храна е най-полезна за нашето тяло. Точно тя съдържа онези елементи, които са полезни за местното население.

Храната за нас

Когато влизаме в супермаркета, търсим нещо ново, екзотично, по-вкусно и по-полезно. Спрете да го правите. Яжте и се наслаждавайте на онези ястия, с които сте свикнали, изберете онези плодове и зеленчуци, които имате и във вашата градина, пред тези, които блестят по кориците на списанията. Въпросът е, че дори и ние да не сме обвързани с местното, то нашият организъм, нашият стомах е. Но означава ли това, че трябва напълно да спрем да опитваме всичко ново? Ние живеем, за да откриваме нови неща. За това е нашият живот.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.