Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Защо сме толкова обвързани с местната храна?

 

Вкусната храна в различните страни

Франция

Представете си, че сте родени в Париж. Прекарали сте детството си в една малка къща на тясна уличка, по която се носи миризмата на ароматни кроасани и прясно сварено кафе. Ммм!

Англия

Сега си представете, че сте англичанин. Винаги ще предпочетете хрупкави картофки и пържена риба пред супа с кюфтета или суши.

Италия

Представете си, че сте от Италия. Обичате пица и паста. Със сигурност знаете как да правите бешамел и лазаня.

Местната храна е по-добра

Всеки човек по света знае коя храна със сигурност е по-добра. Коя?, – ще попитате. – Нашата местна храна. Специалистите в тази област твърдят, че местната храна е най-полезна за нашето тяло. Точно тя съдържа онези елементи, които са полезни за местното население.

Храната за нас

Когато влизаме в супермаркета, търсим нещо ново, екзотично, по-вкусно и по-полезно. Спрете да го правите. Яжте и се наслаждавайте на онези ястия, с които сте свикнали, изберете онези плодове и зеленчуци, които имате и във вашата градина, пред тези, които блестят по кориците на списанията. Въпросът е, че дори и ние да не сме обвързани с местното, то нашият организъм, нашият стомах е. Но означава ли това, че трябва напълно да спрем да опитваме всичко ново? Ние живеем, за да откриваме нови неща. За това е нашият живот.


Рецепти, които може да ви интересуват

Херинга в олио
Херинга в олио

Рецепта за херинга в олио – най-известеното полско предястие.

5 човека над 45 минути Лесно
Пица с царевица, люта чушка и италиански салам
Пица с царевица, люта чушка и италиански салам

Вкусна пица за запомнящи се моменти!

1 човек 30-45 минути Умерено
Айнтопф - немско ястие с месо и зеленчуци. С добавка вкусни гъби, моркови и картофи
Айнтопф - немско ястие с месо и зеленчуци. С добавка вкусни гъби, моркови и картофи

Eintopf – на немски език това означава „една тенджера”.

4 човека над 45 минути Лесно
Салата с риба тон и зеленчуци
Салата с риба тон и зеленчуци

Бърза и лесна за приготвяне салата с риба тон и средиземноморски микс от зеленчуци, която е подходяща за всяко време на деня

6 човека 15-30 минути Лесно
Защо сме толкова обвързани с местната храна?
 

Вкусната храна в различните страни

Франция

Представете си, че сте родени в Париж. Прекарали сте детството си в една малка къща на тясна уличка, по която се носи миризмата на ароматни кроасани и прясно сварено кафе. Ммм!

Англия

Сега си представете, че сте англичанин. Винаги ще предпочетете хрупкави картофки и пържена риба пред супа с кюфтета или суши.

Италия

Представете си, че сте от Италия. Обичате пица и паста. Със сигурност знаете как да правите бешамел и лазаня.

Местната храна е по-добра

Всеки човек по света знае коя храна със сигурност е по-добра. Коя?, – ще попитате. – Нашата местна храна. Специалистите в тази област твърдят, че местната храна е най-полезна за нашето тяло. Точно тя съдържа онези елементи, които са полезни за местното население.

Храната за нас

Когато влизаме в супермаркета, търсим нещо ново, екзотично, по-вкусно и по-полезно. Спрете да го правите. Яжте и се наслаждавайте на онези ястия, с които сте свикнали, изберете онези плодове и зеленчуци, които имате и във вашата градина, пред тези, които блестят по кориците на списанията. Въпросът е, че дори и ние да не сме обвързани с местното, то нашият организъм, нашият стомах е. Но означава ли това, че трябва напълно да спрем да опитваме всичко ново? Ние живеем, за да откриваме нови неща. За това е нашият живот.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description