Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Ястия със зеленчуци – как да преминем от летни рецепти към есенни зеленчуци?

Въпреки общото схващане, летните ястия и есенните рецепти имат много общи неща, особено в нашата част на света. След като лятото свърши, много хора са склонни да мислят, че с яденето на пресни зеленчуци също се е свършило, въпреки че есенните зеленчуци могат да се превърнат в отлични ястия и пресни салати, както за децата, така и за възрастните.

Да съхраним лятото – ето как:

  1. Салатите определено са нещо, което все още може да подготвите за децата си в училище. Избягвайте ранни зеленчуци (те са склонни да бъдат възприемани като остарели по това време на годината) и се съсредоточете върху броколи, моркови, целина и цвекло. Сварете ги във вода или ги задушете.
  2. Зеленчуци за гарнитура са още една добра идея, при условие, че също така добавите прясно сготвено месо.
  3. Предложете сурови растителни корени, ако вашите деца ги харесват - те не са еднакво питателни, но ​​могат да бъдат привлекателни за разлика от скучен сандвич.

„Сладко“ е ключовата дума

Децата обичат сладки храни и с настъпването на есента, повечето зеленчуци стават сладки. Точно както в случая с овощните дървета, зеленчуците използват своите корени или ... плодове да складират различни вещества, които са полезни за нас. Повечето от тях са протеини, минерали и витамини, но те съдържат и въглехидрати и мастни киселини. Освен тези съставки, сладките вещества (под формата на глюкоза и фруктоза) имат все по-голямо присъствие в зеленчуците с напредването на есента.

Подчертаването на сладкия характер на зеленчуците е доста лесно:

  1. Можете да ги използвате в салати с балсамов оцет. Предимството на тази съставка е, че той помага да се изкара наяве сладкия вкус на зеленчуците при условие, че те са нарязани сурови.
  2. Добавете подправки, които обикновено се използват за сладки храни (кардамон, индийско орехче, кимион) към вегетариански ястия и вашите деца със сигурност ще ги предпочитат в училище.

Рецепти, които може да ви интересуват

Банички с грах и сирене
Банички с грах и сирене

Вкусни мъфини от бутер тесто с пълнеж от грах и сирене. Сервирани самостоятелно или като допълнение, те обогатяват чинията.

3 човека 30-45 минути Умерено
Ризото с гъби, сушени домати и рукола
Ризото с гъби, сушени домати и рукола

Вкусна и лесна за изпълнение рецепта за свежо ризото с гъби

2 човека 30-45 минути Умерено
Закуска: Крем от грах върху тост
Закуска: Крем от грах върху тост

Вегетарианска закуска, хранителна и вкусна

2 човека 30-45 минути Умерено
Солена торта за 1 юни
Солена торта за 1 юни

Страхотна изненада за Деня на детето

8 човека 30-45 минути Лесно
Ястия със зеленчуци – как да преминем от летни рецепти към есенни зеленчуци?

Въпреки общото схващане, летните ястия и есенните рецепти имат много общи неща, особено в нашата част на света. След като лятото свърши, много хора са склонни да мислят, че с яденето на пресни зеленчуци също се е свършило, въпреки че есенните зеленчуци могат да се превърнат в отлични ястия и пресни салати, както за децата, така и за възрастните.

Да съхраним лятото – ето как:

  1. Салатите определено са нещо, което все още може да подготвите за децата си в училище. Избягвайте ранни зеленчуци (те са склонни да бъдат възприемани като остарели по това време на годината) и се съсредоточете върху броколи, моркови, целина и цвекло. Сварете ги във вода или ги задушете.
  2. Зеленчуци за гарнитура са още една добра идея, при условие, че също така добавите прясно сготвено месо.
  3. Предложете сурови растителни корени, ако вашите деца ги харесват - те не са еднакво питателни, но ​​могат да бъдат привлекателни за разлика от скучен сандвич.

„Сладко“ е ключовата дума

Децата обичат сладки храни и с настъпването на есента, повечето зеленчуци стават сладки. Точно както в случая с овощните дървета, зеленчуците използват своите корени или ... плодове да складират различни вещества, които са полезни за нас. Повечето от тях са протеини, минерали и витамини, но те съдържат и въглехидрати и мастни киселини. Освен тези съставки, сладките вещества (под формата на глюкоза и фруктоза) имат все по-голямо присъствие в зеленчуците с напредването на есента.

Подчертаването на сладкия характер на зеленчуците е доста лесно:

  1. Можете да ги използвате в салати с балсамов оцет. Предимството на тази съставка е, че той помага да се изкара наяве сладкия вкус на зеленчуците при условие, че те са нарязани сурови.
  2. Добавете подправки, които обикновено се използват за сладки храни (кардамон, индийско орехче, кимион) към вегетариански ястия и вашите деца със сигурност ще ги предпочитат в училище.
Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description