

Японска кухня
Има едно нещо, което кара японската кухня да има такъв специален вкус и да изглежда толкова екзотична...отгатнете какво? Вярвате или не, подправките малко спомагат за това!
Японците, като повечето народи вярващи в Буда, ценят повече храната, която получават от Земята, отколкото животинската. Най-важното нещо е, че те поставят естественото и натуралния вкус над всичко! Натуралният вкус прави японската кухня автентична и ви дава силното усещане, че сте затоплени от лъчите на изгряващото слънце! Никой не може да си представи една нощ в японски ресторант без домати, патладжани, тиквички, зелен боб, спанак, лук, картофи и т.н.
Здравословна храна
Не е случайно съвпадение, че японците са най-дълго живеещата нация на света.Те са много по-малко предразположени към напълняване, отколкото другите народи. Вярвате или не, всичко това се дължи на японската кухня и безкрайната почит на нацията към здравословната храна и любовта им към естествения вкус. Някои японци смятат европейците за бездушни създания ядащи месо и вярват, че месото отнема душите и здравето им.
Въпреки това, те не презират народите употребяващи месо и го използват в здравословната си храна - например познатото от японската кухня суши, което чудесно си подхожда с прясно изпечени зеленчуци!