

Ливанската кухня е пестелива по отношение на животински мазнини и месо (с изключение на месото без тлъстини), въпреки това е изключително богата на зеленчуци, плодове, нишесте, зехтин и чесън. Последните два и зеленчуците са задължителни.
Ливанска кухня
Освен световноизвестни ливански национални ястия като кибех, мулукниах, лабне, баклава и др., ливанската кухня предлага разнообразие от вкусни блюда за вегетарианци като ливанската мусака. Това е традиционно зеленчуково ястие - основните му съставки са патладжани, нахут и доматен сос.

Ливанските специалитети, като още много други видове храна от Близкия Изток, са все по-популярни в западния свят като заместители на по-малко здравословните бързи храни. Съществуват различни ресторанти, предлагащи рецепти и разнообразие от ливанска и други видове храна от Близкия Изток. Ако решите да сготвите сами някое от ястията от ливанската кухня през зимата, можете да използвате и замразени зеленчуци.