Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Вкусете Изтока с ливанската кухня

 
В известен смисъл храните от ливанската кухня изглеждат и имат вкус като много други видове храни от Близкия Изток, тъй като е част от арабската кухня, която обхваща цялото южно крайбрежие на Средиземно море.
Въпреки това, да се каже че ливанската храна е същата като останалата от Близкия Изток, е като да се каже, че италианските традиции в готвенето са като френските или ирландските.

Ливанската кухня е пестелива по отношение на животински мазнини и месо (с изключение на месото без тлъстини), въпреки това е изключително богата на зеленчуци, плодове, нишесте, зехтин и чесън. Последните два и зеленчуците са задължителни.

Ливанска кухня

Заедно с арабската кухня, ливанската кухня съществува от библейско време и това е исторически доказано. 
Освен световноизвестни ливански национални ястия като кибех, мулукниах, лабне, баклава и др., ливанската кухня предлага разнообразие от вкусни блюда за вегетарианци като ливанската мусака. Това е традиционно зеленчуково ястие - основните му съставки са патладжани, нахут и доматен сос.
 
 

Ливанските специалитети, като още много други видове храна от Близкия Изток, са все по-популярни в западния свят като заместители на по-малко здравословните бързи храни. Съществуват различни ресторанти, предлагащи рецепти и разнообразие от ливанска и други видове храна от Близкия Изток. Ако решите да сготвите сами някое от ястията от ливанската кухня през зимата, можете да използвате и замразени зеленчуци.


Рецепти, които може да ви интересуват

Домати, пълнени с ориз и червен фасул

Домати, пълнени с ориз и червен фасул

Нов прочит на традиционната рецепта

2 човека над 45 минути Умерено
Свежа салата със средиземноморски вкус

Свежа салата със средиземноморски вкус

Чудесна идея за летен лек обяд

2 човека под 15 минути Лесно
Яхния с гъби, картофи и къри

Яхния с гъби, картофи и къри

Яхния, която си заслужава да опитате и наситен вкус на гъби, който ще ви накара да си оближете пръстите!

4 човека над 45 минути Умерено
Chapati (чапати) – индийски хляб

Chapati (чапати) – индийски хляб

Chapati (чапати) – индийски хляб, във формата на палачинка, правен от пресято брашно и печен на котлон.

3 човека над 45 минути Лесно
Вкусете Изтока с ливанската кухня
 
В известен смисъл храните от ливанската кухня изглеждат и имат вкус като много други видове храни от Близкия Изток, тъй като е част от арабската кухня, която обхваща цялото южно крайбрежие на Средиземно море.
Въпреки това, да се каже че ливанската храна е същата като останалата от Близкия Изток, е като да се каже, че италианските традиции в готвенето са като френските или ирландските.

Ливанската кухня е пестелива по отношение на животински мазнини и месо (с изключение на месото без тлъстини), въпреки това е изключително богата на зеленчуци, плодове, нишесте, зехтин и чесън. Последните два и зеленчуците са задължителни.

Ливанска кухня

Заедно с арабската кухня, ливанската кухня съществува от библейско време и това е исторически доказано. 
Освен световноизвестни ливански национални ястия като кибех, мулукниах, лабне, баклава и др., ливанската кухня предлага разнообразие от вкусни блюда за вегетарианци като ливанската мусака. Това е традиционно зеленчуково ястие - основните му съставки са патладжани, нахут и доматен сос.
 
 

Ливанските специалитети, като още много други видове храна от Близкия Изток, са все по-популярни в западния свят като заместители на по-малко здравословните бързи храни. Съществуват различни ресторанти, предлагащи рецепти и разнообразие от ливанска и други видове храна от Близкия Изток. Ако решите да сготвите сами някое от ястията от ливанската кухня през зимата, можете да използвате и замразени зеленчуци.