Хората свързват идеята за свежест със закуската и избират за вечеря ястия с по-интимно и топло усещане. Именно затова е и толкова трудно да включим зеленчуците в рецептите за вечеря. По-надолу ще откриете две различни решения на този проблем. Всяко едно от тях е замислено така, че да се запази светлата страна на зеленчуците и да предложи нещо интересно преди лягане.

1. Сурови зеленчуци с масло от авокадо и чесън

Чесънът понижава кръвното налягане, което го прави идеален за вечеря. Маслото от авокадо добавя плодови мазнини към вашето ястие, като го прави едновременно наситено и вкусно. Съставки (2 порции):

  • 10 скилидки пресен чесън,
  • 40 мл. масло от авокадо,
  • 1 голям морков,
  • 1/2 целина,
  • 2 корена от магданоз,
  • 1 с.л. лимонов сок,
  • 2 листа естрагон.

Настържете моркова, корените от магданоз и целината. Сместа трябва да бъде консистентна и не трябва да бъде водниста. Премахнете излишната вода. В отделна купа нарежете на много дребно чесъна, като бавно добавяте маслото от авокадо. След като добавите маслото, излейте върху зеленчуците. Добавете лимоновия сок и поръсете с листата естрагон. Поднесете веднага.

2. Варени зеленчуци с боб мунг

Съставки (2 порции):

  • 2 стръкчета целина,
  • 2 малки моркова,
  • 2 глави бял лук,
  • 2 домата,
  • 150 г боб мунг,
  • 50 г масло,
  • сол, бял пипер

Варете зеленчуците около 5 минути. Оставете ги да изсъхнат и леко да се охладят. Вземете боба мунг и го пържете с разбъркване около 2 минути. Това трябва да стане бързо, тъй като маслото има много ниска точка на димене, което трябва да избегнете. Нарежете зеленчуците, добавете боба мунг и внимателно разбъркайте. Използвайте сол и пипер на вкус.