

Мезе за бира
Нека мислено се пренесем в горещата Испания и да се насладим на вкусната и храна. Испания има богата местна храна и по-специално мезета. Обичате ли бира? Сега ще говорим за подходящо за нея мезе. Германците я пият с наденички, испанците предпочитат тапас.
Това е обикновено ястие за испанците, но необикновено за нас. Има три основни рецепти за тапас: испански скариди, тортила и мариновани маслини. Как да ги приготвим?
Испански скариди. Състав: зехтин, 1 чили, чесън и скариди. Нарежете чилито и чесъна, добавете скаридите и ги пържете не повече от три минути в зехтина. Най-добре се консумира с хрупкав хляб.
Тортила. Състав: зехтин, 3 картофа, 1 глава лук, 6 яйца. Нарежете картофа и лука и ги пържете на слаб огън в зехтина докато станат готови. Разбийте яйцата, добавете ги към картофите и лука и ги пържете докато станат готови. Най-добре се консумира студена.
Мариновани маслини. Състав: зехтин, 1 чили, дафинов лист, чесън, няколко стръка мащерка и маслини. Загрейте всичко, освен маслините, оставете да изстине и добавете маслините. Оставете да престои 4 дни. Можете да напълните маслините със сирене, лимон и чушки.
Изберете и опитайте с бира.
Добър апетит!