Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Тапас: 3 основни рецепти

 

Мезе за бира

Нека мислено се пренесем в горещата Испания и да се насладим на вкусната и храна. Испания има богата местна храна и по-специално мезета. Обичате ли бира? Сега ще говорим за подходящо за нея мезе. Германците я пият с наденички, испанците предпочитат тапас.

Какво представляват тапас?

Това е обикновено ястие за испанците, но необикновено за нас. Има три основни рецепти за тапас: испански скариди, тортила и мариновани маслини. Как да ги приготвим?

Испански скариди. Състав: зехтин, 1 чили, чесън и скариди. Нарежете чилито и чесъна, добавете скаридите и ги пържете не повече от три минути в зехтина. Най-добре се консумира с хрупкав хляб.

Тортила. Състав: зехтин, 3 картофа, 1 глава лук, 6 яйца. Нарежете картофа и лука и ги пържете на слаб огън в зехтина докато станат готови. Разбийте яйцата, добавете ги към картофите и лука и ги пържете докато станат готови. Най-добре се консумира студена.

Мариновани маслини. Състав: зехтин, 1 чили, дафинов лист, чесън, няколко стръка мащерка и маслини. Загрейте всичко, освен маслините, оставете да изстине и добавете маслините. Оставете да престои 4 дни. Можете да напълните маслините със сирене, лимон и чушки.
Изберете и опитайте с бира.

Добър апетит!


Рецепти, които може да ви интересуват

Агнешка пастърма с млади картофи и червено цвекло
Агнешка пастърма с млади картофи и червено цвекло

Идваме да Ви помогнем с нова рецепта, която може да Ви вдъхнови в приготвянето на празничната великденска

2 човека над 45 минути Умерено
Кöttbullar – шведски кюфтета от мляно месо
Кöttbullar – шведски кюфтета от мляно месо

Кöttbullar – кюфтета от мляно месо – рецептата за това ястие, домакините си предават от поколение на поколение.

4 човека 30-45 минути Умерено
Лятна салата с пиле и череши
Лятна салата с пиле и череши

Нестандартна комбинация със страхотен вкус

4 човека 15-30 минути Лесно
Ризото с грах и мента
Ризото с грах и мента

Ризото с грах и мента

2 човека 30-45 минути Умерено
Тапас: 3 основни рецепти
 

Мезе за бира

Нека мислено се пренесем в горещата Испания и да се насладим на вкусната и храна. Испания има богата местна храна и по-специално мезета. Обичате ли бира? Сега ще говорим за подходящо за нея мезе. Германците я пият с наденички, испанците предпочитат тапас.

Какво представляват тапас?

Това е обикновено ястие за испанците, но необикновено за нас. Има три основни рецепти за тапас: испански скариди, тортила и мариновани маслини. Как да ги приготвим?

Испански скариди. Състав: зехтин, 1 чили, чесън и скариди. Нарежете чилито и чесъна, добавете скаридите и ги пържете не повече от три минути в зехтина. Най-добре се консумира с хрупкав хляб.

Тортила. Състав: зехтин, 3 картофа, 1 глава лук, 6 яйца. Нарежете картофа и лука и ги пържете на слаб огън в зехтина докато станат готови. Разбийте яйцата, добавете ги към картофите и лука и ги пържете докато станат готови. Най-добре се консумира студена.

Мариновани маслини. Състав: зехтин, 1 чили, дафинов лист, чесън, няколко стръка мащерка и маслини. Загрейте всичко, освен маслините, оставете да изстине и добавете маслините. Оставете да престои 4 дни. Можете да напълните маслините със сирене, лимон и чушки.
Изберете и опитайте с бира.

Добър апетит!

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.