Съвети за етикет на поведение на масата

Тайната за едно приятно и модерно пиршество се крие в детайлите. Има няколко неща, които трябва да имате в предвид при плануването. След като приключите с готвенето е време да помислите и в други аспекти - как да направите празника по-весел, по-задушевен, и наистина да изпитате удоволствие от общуването на масата. Ето няколко съвета, които можем да Ви препоръчаме, за да Ви помогнем. Чиниите не е нужно да бъдат препълнени с храна, по-скоро трябва да презентират всяко ястие по характерен за него начин.  Например, е добра идея да прегледате менюто, и да приготвите необходимите прибори и чаши. Също е добре да помислите за настроението и атмосферата, която искате да създадете, като за това може да подберете подходяща декорация за масата. Съвети за етикет на поведение на масата

Забавлявайте се

Важно е да не забравяте да се забавлявате на масата. Дори да е официална вечеря или бизнес обяд - старайте се вашите гости да се чувстват уютно и комфортно, така както Вие бихте искали да се чувствате.  Постарайте се да подберете хубаво всички прибори и чаши, за да отговарят на сервираните напитки и блюда - като например за омари или суши - постарайте се всичко да е подредено и всеки да разполага с необходимото, за да избегнете неудобни моменти и разсейване. Доброто планиране и подготовка ще Ви позволи наистина да усетите атмосферата, да споделите приятно прекараното време на маса с приятели и познати, дори с бизнес партньори. В крайна сметка, целта на всичко това е да се насладите на времето заедно.


Рецепти, които може да ви интересуват

Бограч – супа гулаш

Бограч – супа гулаш

Рецепта за Бограч – супа гулаш.

4 човека над 45 минути Умерено
Пържени летящи риби

Пържени летящи риби

Рецепта за пържени летящи риби, ястие от карибската кухня.

4 човека над 45 минути Умерено
Пучеро – рецепта за аржентински гулаш с месо, зеленчуци и царевица

Пучеро – рецепта за аржентински гулаш с месо, зеленчуци и царевица

Пучеро – ястие, което взели със себе си в Аржентина испанските колонизатори.

12 човека над 45 минути Трудно
Дип от тахин - арабски сусамен сос

Дип от тахин - арабски сусамен сос

Рецепта за дип от тахин – паста от сусамени семена с чесън и лимонов сок.

4 човека под 15 минути Лесно
Съвети за етикет на поведение на масата

Тайната за едно приятно и модерно пиршество се крие в детайлите. Има няколко неща, които трябва да имате в предвид при плануването. След като приключите с готвенето е време да помислите и в други аспекти - как да направите празника по-весел, по-задушевен, и наистина да изпитате удоволствие от общуването на масата. Ето няколко съвета, които можем да Ви препоръчаме, за да Ви помогнем. Чиниите не е нужно да бъдат препълнени с храна, по-скоро трябва да презентират всяко ястие по характерен за него начин.  Например, е добра идея да прегледате менюто, и да приготвите необходимите прибори и чаши. Също е добре да помислите за настроението и атмосферата, която искате да създадете, като за това може да подберете подходяща декорация за масата. Съвети за етикет на поведение на масата

Забавлявайте се

Важно е да не забравяте да се забавлявате на масата. Дори да е официална вечеря или бизнес обяд - старайте се вашите гости да се чувстват уютно и комфортно, така както Вие бихте искали да се чувствате.  Постарайте се да подберете хубаво всички прибори и чаши, за да отговарят на сервираните напитки и блюда - като например за омари или суши - постарайте се всичко да е подредено и всеки да разполага с необходимото, за да избегнете неудобни моменти и разсейване. Доброто планиране и подготовка ще Ви позволи наистина да усетите атмосферата, да споделите приятно прекараното време на маса с приятели и познати, дори с бизнес партньори. В крайна сметка, целта на всичко това е да се насладите на времето заедно.