
Всеки може да се научи да прави просто 20-минутно ястие, като паста с доматен сос и гъби. Колко специално е вашето? Можете ли да превърнете една от най-простите рецепти на света в нещо вкусно?
- Използвайте съставки с екстра качество: не взимайте най-евтината паста на рафта! Купете си добра паста или ако сте опитен готвач, си направете ваша собствена!
- Използвайте пресни подправки: направете всичко възможно да намерите пресен магданоз, босилек, дафинов лист, майорана и риган; сушените листа не са толкова вкусни, колкото са пресните!
- Въпреки че не е задължително, ще ви хареса настърган пармезан или пекорино романо, добавено към вашата паста. Сухото вино също може да е добро допълнение към вашето ястие. Тези съставки може да изглеждат скъпи в началото, но няма да и се наложи да използвате никое от тях в големи количества.
- Използвайте качествена мазнина, за да пържите всичко, което трябва да се пържи! Намерете здравословен вариант на олиото, богат на добър холестерол и разумно висока температура на горене.
- Не се колебайте да използвате сос от стриди, въпреки че той не е обичайна съставка за това ястие. Той внася правилната текстура във вашата паста!
- Добавете зеленчуков или пилешки бульон вместо вода за гарантирано вкусен резултат.
- Не режете скилидките чесън: просто ги сложете в тигана както са си, за да могат да отделят точното количество вкус и аромат!
Ако сте внимателни с всяка съставка и проявите поне малко въображение, ще можете да постигнете изключителни резултати.