Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Сосове от карфиол: за вашите сетива и вкусови рецептори

Въпреки външния му вид, карфиолът е един от най-универсалните зеленчуци, който можете да си купите. Идеален е за гарнитури, но може да издържи тестовете на основното ястие, когато се пържи или пече на фурна. Подхожда на месо и сирене, но може да се използва и в комбинация с други зеленчуци. Това, което вероятно не знаете е, че неговата многостранност идва от факта, че този зеленчук всъщност е цветът на растението, не неговият плод или модифицирано стъбло.

Да научим повече за зеленчуковите кремообразни сосове

Повечето зеленчуци, включително карфиолът, са хрупкави в суров вид. В резултат на това те трябва да се сварят, преди да бъдат използвани за основа на сос. Варенето трябва да се извършва с голямо внимание: не преварявайте зеленчуците си или ще получите лепкав сос. Същото нещо важи за карфиола: правилната консистенция е, когато можете да смачкате зеленчука с вилица без почти никакво съпротивление. Добавянето на малко сол (но нищо друго!) във водата ще помогне на зеленчука да ври хомогенно.

Постигнете мекотата, за която винаги сте мечтали

Махнете от огъня и извадете карфиола от водата възможно най-бързо. Пасирайте го и го сложете в купа да се охлади малко. Най-меките сосове са тези, които са направени от средно топли зеленчуци. Пасирайте с помощта на пасатор; всеки друг метод ще доведе до прекалено груба или прекалено гладка консистенция, която няма плътност. Добавете 20 г. масло (на всеки 100 г. пасиран карфиол) и няколко капки масло от авокадо и сте готови.


Рецепти, които може да ви интересуват

Печено телешко филе - svickova
Печено телешко филе - svickova

Рецептата за печено телешко филе - невероятно чешко ястие с дългогодишна традиция.

3 човека над 45 минути Умерено
Мексикански микс с гъби
Мексикански микс с гъби

Цветен микс, лесно и бързо приготвен с невероятен вкус!

2 човека под 15 минути Лесно
Салата с картофи, бекон и грах
Салата с картофи, бекон и грах

Вкусна и лесна салата за лека вечеря

4 човека 15-30 минути Лесно
Картофени кюфтета с царевица и риба тон
Картофени кюфтета с царевица и риба тон

Лек пролетен обяд със страхотен вкус

4 човека 30-45 минути Лесно
Сосове от карфиол: за вашите сетива и вкусови рецептори

Въпреки външния му вид, карфиолът е един от най-универсалните зеленчуци, който можете да си купите. Идеален е за гарнитури, но може да издържи тестовете на основното ястие, когато се пържи или пече на фурна. Подхожда на месо и сирене, но може да се използва и в комбинация с други зеленчуци. Това, което вероятно не знаете е, че неговата многостранност идва от факта, че този зеленчук всъщност е цветът на растението, не неговият плод или модифицирано стъбло.

Да научим повече за зеленчуковите кремообразни сосове

Повечето зеленчуци, включително карфиолът, са хрупкави в суров вид. В резултат на това те трябва да се сварят, преди да бъдат използвани за основа на сос. Варенето трябва да се извършва с голямо внимание: не преварявайте зеленчуците си или ще получите лепкав сос. Същото нещо важи за карфиола: правилната консистенция е, когато можете да смачкате зеленчука с вилица без почти никакво съпротивление. Добавянето на малко сол (но нищо друго!) във водата ще помогне на зеленчука да ври хомогенно.

Постигнете мекотата, за която винаги сте мечтали

Махнете от огъня и извадете карфиола от водата възможно най-бързо. Пасирайте го и го сложете в купа да се охлади малко. Най-меките сосове са тези, които са направени от средно топли зеленчуци. Пасирайте с помощта на пасатор; всеки друг метод ще доведе до прекалено груба или прекалено гладка консистенция, която няма плътност. Добавете 20 г. масло (на всеки 100 г. пасиран карфиол) и няколко капки масло от авокадо и сте готови.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.