Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Сосове от карфиол: за вашите сетива и вкусови рецептори

Въпреки външния му вид, карфиолът е един от най-универсалните зеленчуци, който можете да си купите. Идеален е за гарнитури, но може да издържи тестовете на основното ястие, когато се пържи или пече на фурна. Подхожда на месо и сирене, но може да се използва и в комбинация с други зеленчуци. Това, което вероятно не знаете е, че неговата многостранност идва от факта, че този зеленчук всъщност е цветът на растението, не неговият плод или модифицирано стъбло.

Да научим повече за зеленчуковите кремообразни сосове

Повечето зеленчуци, включително карфиолът, са хрупкави в суров вид. В резултат на това те трябва да се сварят, преди да бъдат използвани за основа на сос. Варенето трябва да се извършва с голямо внимание: не преварявайте зеленчуците си или ще получите лепкав сос. Същото нещо важи за карфиола: правилната консистенция е, когато можете да смачкате зеленчука с вилица без почти никакво съпротивление. Добавянето на малко сол (но нищо друго!) във водата ще помогне на зеленчука да ври хомогенно.

Постигнете мекотата, за която винаги сте мечтали

Махнете от огъня и извадете карфиола от водата възможно най-бързо. Пасирайте го и го сложете в купа да се охлади малко. Най-меките сосове са тези, които са направени от средно топли зеленчуци. Пасирайте с помощта на пасатор; всеки друг метод ще доведе до прекалено груба или прекалено гладка консистенция, която няма плътност. Добавете 20 г. масло (на всеки 100 г. пасиран карфиол) и няколко капки масло от авокадо и сте готови.


Рецепти, които може да ви интересуват

Зеленчуково желе
Зеленчуково желе

Вкусно желе, пълно със зеленчуци, което ще разнообрази вечерята ви

2 човека над 45 минути Лесно
Blintzes - еврейски палачинки с плънка от гъби или извара
Blintzes - еврейски палачинки с плънка от гъби или извара

Рецепта за Blintzes – палачинки с плънка, традиционно ястие на еврейската кухня.

4 човека 30-45 минути Умерено
Хлебни knedliki - houskowe knedliki
Хлебни knedliki - houskowe knedliki

Рецепта за knedliki – традиционна чешка гарнитура към месото, сервирани вместо картофи или ориз.

3 човека над 45 минути Лесно
Салата Цезар с пиле
Салата Цезар с пиле

Рецепта за салата Цезар.

2 човека 30-45 минути Лесно
Сосове от карфиол: за вашите сетива и вкусови рецептори

Въпреки външния му вид, карфиолът е един от най-универсалните зеленчуци, който можете да си купите. Идеален е за гарнитури, но може да издържи тестовете на основното ястие, когато се пържи или пече на фурна. Подхожда на месо и сирене, но може да се използва и в комбинация с други зеленчуци. Това, което вероятно не знаете е, че неговата многостранност идва от факта, че този зеленчук всъщност е цветът на растението, не неговият плод или модифицирано стъбло.

Да научим повече за зеленчуковите кремообразни сосове

Повечето зеленчуци, включително карфиолът, са хрупкави в суров вид. В резултат на това те трябва да се сварят, преди да бъдат използвани за основа на сос. Варенето трябва да се извършва с голямо внимание: не преварявайте зеленчуците си или ще получите лепкав сос. Същото нещо важи за карфиола: правилната консистенция е, когато можете да смачкате зеленчука с вилица без почти никакво съпротивление. Добавянето на малко сол (но нищо друго!) във водата ще помогне на зеленчука да ври хомогенно.

Постигнете мекотата, за която винаги сте мечтали

Махнете от огъня и извадете карфиола от водата възможно най-бързо. Пасирайте го и го сложете в купа да се охлади малко. Най-меките сосове са тези, които са направени от средно топли зеленчуци. Пасирайте с помощта на пасатор; всеки друг метод ще доведе до прекалено груба или прекалено гладка консистенция, която няма плътност. Добавете 20 г. масло (на всеки 100 г. пасиран карфиол) и няколко капки масло от авокадо и сте готови.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description