Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Смесвайте подправки и зеленчуци за перфектни зеленчукови храни

Има много решения, до които можете да прибегнете, когато става въпрос за смесването на зеленчуци и подправки по такъв начин, че да намерите правилния баланс на храната и да впечатлите своите приятели, поканени на обяд. Въпреки че според общите правила колкото по-голямо е количеството на подправките в зеленчуковите храни, толкова по-малко е значението на зеленчуците, ние се осмеляваме да докажем обратното.

Картофи и боб: перфектните домакини на подправки

Някои зеленчуци може да са неподходящи за пикантни храни, но определено не това е случаят с картофите и боба. Вижте някои решения, които имате под ръка:

  1. Босилекът и дафиновият лист са перфектни за леки картофени салати, особено ако добавите маслини и прясно сирене към тях. Същото се отнася и за дивия лук, въпреки че трябва да внимавате с количеството (дивият лук ще стане доминиращ, ако добавите прекалено много).
  2. Кърито на прах и чесънът правят чудеса в рецепти, при които картофите се готвят на бавен огън.
  3. Естрагонът е идеален за картофена супа, както и за боб чорба.
  4. Семената от целина и кимионът си отиват с боб (особено с червен боб в пикантни храни).
  5. Синапеното семе и бобът винаги са перфектна комбинация.

Няколко съвета за смесването на зеленчуци с пресни или смлени подправки

Някои зеленчуци, според начина, по който са сготвени, си подхождат повече с пресни подправки, докато други си отиват повече със смлени подправки. Имайте предвид, че:

  • Можете да използвате майорана с домати в готвени ястия, както и в салати. Майораната засилва сладостта на доматите.
  • Опитайте се да съчетаете индийско орехче с моркови и броколи Bonduelle и ще бъдете зашеметени от резултата.
  • Джинджифилът е идеален за повечето зеленчуци. Използвайте го в малки пропорции, за да подсилите естествения вкус на зеленчуковите храни.

Зеленият боб и кимионът ще ви дадат нова представа за свежо и плътно ястие.


Рецепти, които може да ви интересуват

САЛАТА GRAND BLEU

САЛАТА GRAND BLEU

Салатата се казва така, защото предизвиква лятното настроение.

4 човека 15-30 минути Лесно
Сандвич с риба тон и царевица с люти чушки

Сандвич с риба тон и царевица с люти чушки

Вкусна и бърза рецепта на закуска за цялото семейство и не само!

4 човека под 15 минути Лесно
Симфония от Фасул и риба тон

Симфония от Фасул и риба тон

Вкусна и лесна салата, характерна с перфектната комбинация между фасул и риба тон.

4 човека 15-30 минути Лесно
Tolma - сърми с лозови листа

Tolma - сърми с лозови листа

Сърмите с лозови листа не са много трудни за приготвяне и имат невероятен вкус.

8 човека над 45 минути Лесно
Смесвайте подправки и зеленчуци за перфектни зеленчукови храни

Има много решения, до които можете да прибегнете, когато става въпрос за смесването на зеленчуци и подправки по такъв начин, че да намерите правилния баланс на храната и да впечатлите своите приятели, поканени на обяд. Въпреки че според общите правила колкото по-голямо е количеството на подправките в зеленчуковите храни, толкова по-малко е значението на зеленчуците, ние се осмеляваме да докажем обратното.

Картофи и боб: перфектните домакини на подправки

Някои зеленчуци може да са неподходящи за пикантни храни, но определено не това е случаят с картофите и боба. Вижте някои решения, които имате под ръка:

  1. Босилекът и дафиновият лист са перфектни за леки картофени салати, особено ако добавите маслини и прясно сирене към тях. Същото се отнася и за дивия лук, въпреки че трябва да внимавате с количеството (дивият лук ще стане доминиращ, ако добавите прекалено много).
  2. Кърито на прах и чесънът правят чудеса в рецепти, при които картофите се готвят на бавен огън.
  3. Естрагонът е идеален за картофена супа, както и за боб чорба.
  4. Семената от целина и кимионът си отиват с боб (особено с червен боб в пикантни храни).
  5. Синапеното семе и бобът винаги са перфектна комбинация.

Няколко съвета за смесването на зеленчуци с пресни или смлени подправки

Някои зеленчуци, според начина, по който са сготвени, си подхождат повече с пресни подправки, докато други си отиват повече със смлени подправки. Имайте предвид, че:

  • Можете да използвате майорана с домати в готвени ястия, както и в салати. Майораната засилва сладостта на доматите.
  • Опитайте се да съчетаете индийско орехче с моркови и броколи Bonduelle и ще бъдете зашеметени от резултата.
  • Джинджифилът е идеален за повечето зеленчуци. Използвайте го в малки пропорции, за да подсилите естествения вкус на зеленчуковите храни.

Зеленият боб и кимионът ще ви дадат нова представа за свежо и плътно ястие.