
Има много решения, до които можете да прибегнете, когато става въпрос за смесването на зеленчуци и подправки по такъв начин, че да намерите правилния баланс на храната и да впечатлите своите приятели, поканени на обяд. Въпреки че според общите правила колкото по-голямо е количеството на подправките в зеленчуковите храни, толкова по-малко е значението на зеленчуците, ние се осмеляваме да докажем обратното.
Картофи и боб: перфектните домакини на подправки
Някои зеленчуци може да са неподходящи за пикантни храни, но определено не това е случаят с картофите и боба. Вижте някои решения, които имате под ръка:
- Босилекът и дафиновият лист са перфектни за леки картофени салати, особено ако добавите маслини и прясно сирене към тях. Същото се отнася и за дивия лук, въпреки че трябва да внимавате с количеството (дивият лук ще стане доминиращ, ако добавите прекалено много).
- Кърито на прах и чесънът правят чудеса в рецепти, при които картофите се готвят на бавен огън.
- Естрагонът е идеален за картофена супа, както и за боб чорба.
- Семената от целина и кимионът си отиват с боб (особено с червен боб в пикантни храни).
- Синапеното семе и бобът винаги са перфектна комбинация.
Няколко съвета за смесването на зеленчуци с пресни или смлени подправки
Някои зеленчуци, според начина, по който са сготвени, си подхождат повече с пресни подправки, докато други си отиват повече със смлени подправки. Имайте предвид, че:
- Можете да използвате майорана с домати в готвени ястия, както и в салати. Майораната засилва сладостта на доматите.
- Опитайте се да съчетаете индийско орехче с моркови и броколи Bonduelle и ще бъдете зашеметени от резултата.
- Джинджифилът е идеален за повечето зеленчуци. Използвайте го в малки пропорции, за да подсилите естествения вкус на зеленчуковите храни.
Зеленият боб и кимионът ще ви дадат нова представа за свежо и плътно ястие.