
За разлика от салатите, направени само от пресни зеленчуци, по-сложните комбинации изискват консервирани зеленчуци. В повечето ситуации ще ви се стори особено трудно да ги интегрирате поради очевидните разлики в текстурата и вкуса.
За да можете точно да промените правенето на салата като добавите правилните консервирани съставки, трябва да следвате няколко правила:
- Не добавяйте в същата салата еднакви разновидности на зеленчуци и в пресен, и в консервиран вариант. Например, ако в салатата ви има пресни краставици, добавянето на кисели краставички е недопустимо.
- Количеството на консервираните зеленчуци трябва да е не повече от 20% от крайното ястие. Това ще позволи на вкуса на консервираните зеленчуци да се впише и да подобри вкуса на салатата, без да засенчва пресните съставки.
- Контролирайте броя на консервираните зеленчуци. Това наистина зависи от списъка ви със съставки, но трябва да запазвате съотношението три пресни към един консервиран зеленчук.
Консервираните гъби са страхотно допълнение към пресните салати; това е така, защото вкусът и ароматът на консервираните гъби Bonduelle са достатъчно дълбоки, за да внесат напълно различна кулинарна перспектива във вашата салата. Същото може да се каже за морковите и зеления боб: в комбинация с бобовите растения или зелените зеленчуци, те имат ясен и атрактивен ефект. Освен това прецедете консервираните зеленчуци, преди да ги нарежете в салатата. В повечето случаи такива смесени комбинации са идеални, ако сокът се сведе до минимум. Това запазва идентичността на всеки отделен зеленчук, като ви дава възможността да забележите разликите във вкуса и текстурата.