Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Салати и консервирани зеленчуци: нова перспектива

За разлика от салатите, направени само от пресни зеленчуци, по-сложните комбинации изискват консервирани зеленчуци. В повечето ситуации ще ви се стори особено трудно да ги интегрирате поради очевидните разлики в текстурата и вкуса.

За да можете точно да промените правенето на салата като добавите правилните консервирани съставки, трябва да следвате няколко правила:

  1. Не добавяйте в същата салата еднакви разновидности на зеленчуци и в пресен, и в консервиран вариант. Например, ако в салатата ви има пресни краставици, добавянето на кисели краставички е недопустимо.
  2. Количеството на консервираните зеленчуци трябва да е не повече от 20% от крайното ястие. Това ще позволи на вкуса на консервираните зеленчуци да се впише и да подобри вкуса на салатата, без да засенчва пресните съставки.
  3. Контролирайте броя на консервираните зеленчуци. Това наистина зависи от списъка ви със съставки, но трябва да запазвате съотношението три пресни към един консервиран зеленчук.

Консервираните гъби са страхотно допълнение към пресните салати; това е така, защото вкусът и ароматът на консервираните гъби Bonduelle са достатъчно дълбоки, за да внесат напълно различна кулинарна перспектива във вашата салата. Същото може да се каже за морковите и зеления боб: в комбинация с бобовите растения или зелените зеленчуци, те имат ясен и атрактивен ефект. Освен това прецедете консервираните зеленчуци, преди да ги нарежете в салатата. В повечето случаи такива смесени комбинации са идеални, ако сокът се сведе до минимум. Това запазва идентичността на всеки отделен зеленчук, като ви дава възможността да забележите разликите във вкуса и текстурата.


Рецепти, които може да ви интересуват

Ориз пилаф със стафиди

Ориз пилаф със стафиди

Оризът пилаф със стафиди е традиционно арменско коледно и великденско ястие.

4 човека 30-45 минути Лесно
Омлет с чоризо и зеленчуци

Омлет с чоризо и зеленчуци

Мексикански вариант на традиционния омлет!

4 човека 15-30 минути Лесно
Aki y bacalao

Aki y bacalao

Рецепта за aki y bacalao, ястие от карибската кухня.

3 човека над 45 минути Умерено
Скариди в чеснов сос

Скариди в чеснов сос

Рецепта за скариди в чеснов сос, ястие от виетнамската кухня.

8 човека 30-45 минути Умерено
Салати и консервирани зеленчуци: нова перспектива

За разлика от салатите, направени само от пресни зеленчуци, по-сложните комбинации изискват консервирани зеленчуци. В повечето ситуации ще ви се стори особено трудно да ги интегрирате поради очевидните разлики в текстурата и вкуса.

За да можете точно да промените правенето на салата като добавите правилните консервирани съставки, трябва да следвате няколко правила:

  1. Не добавяйте в същата салата еднакви разновидности на зеленчуци и в пресен, и в консервиран вариант. Например, ако в салатата ви има пресни краставици, добавянето на кисели краставички е недопустимо.
  2. Количеството на консервираните зеленчуци трябва да е не повече от 20% от крайното ястие. Това ще позволи на вкуса на консервираните зеленчуци да се впише и да подобри вкуса на салатата, без да засенчва пресните съставки.
  3. Контролирайте броя на консервираните зеленчуци. Това наистина зависи от списъка ви със съставки, но трябва да запазвате съотношението три пресни към един консервиран зеленчук.

Консервираните гъби са страхотно допълнение към пресните салати; това е така, защото вкусът и ароматът на консервираните гъби Bonduelle са достатъчно дълбоки, за да внесат напълно различна кулинарна перспектива във вашата салата. Същото може да се каже за морковите и зеления боб: в комбинация с бобовите растения или зелените зеленчуци, те имат ясен и атрактивен ефект. Освен това прецедете консервираните зеленчуци, преди да ги нарежете в салатата. В повечето случаи такива смесени комбинации са идеални, ако сокът се сведе до минимум. Това запазва идентичността на всеки отделен зеленчук, като ви дава възможността да забележите разликите във вкуса и текстурата.