Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Салати и консервирани зеленчуци: нова перспектива

За разлика от салатите, направени само от пресни зеленчуци, по-сложните комбинации изискват консервирани зеленчуци. В повечето ситуации ще ви се стори особено трудно да ги интегрирате поради очевидните разлики в текстурата и вкуса.

За да можете точно да промените правенето на салата като добавите правилните консервирани съставки, трябва да следвате няколко правила:

  1. Не добавяйте в същата салата еднакви разновидности на зеленчуци и в пресен, и в консервиран вариант. Например, ако в салатата ви има пресни краставици, добавянето на кисели краставички е недопустимо.
  2. Количеството на консервираните зеленчуци трябва да е не повече от 20% от крайното ястие. Това ще позволи на вкуса на консервираните зеленчуци да се впише и да подобри вкуса на салатата, без да засенчва пресните съставки.
  3. Контролирайте броя на консервираните зеленчуци. Това наистина зависи от списъка ви със съставки, но трябва да запазвате съотношението три пресни към един консервиран зеленчук.

Консервираните гъби са страхотно допълнение към пресните салати; това е така, защото вкусът и ароматът на консервираните гъби Bonduelle са достатъчно дълбоки, за да внесат напълно различна кулинарна перспектива във вашата салата. Същото може да се каже за морковите и зеления боб: в комбинация с бобовите растения или зелените зеленчуци, те имат ясен и атрактивен ефект. Освен това прецедете консервираните зеленчуци, преди да ги нарежете в салатата. В повечето случаи такива смесени комбинации са идеални, ако сокът се сведе до минимум. Това запазва идентичността на всеки отделен зеленчук, като ви дава възможността да забележите разликите във вкуса и текстурата.


Рецепти, които може да ви интересуват

Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан

Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан

Запържете парчетата говеждо в тигана, по 2 минути от всяка страна. Поставете парчетата говеждо филе в предварително загрята на 160°C фурна за 5 минути. Махнете от фурната, подправете със сол и пипер и отстранете.

2 човека под 15 минути Умерено
Чанахи

Чанахи

Традиционно грузинско ястие, приготвяно в малко глинени гърнета.

5 човека над 45 минути Лесно
Пикантни палачинки с царевица и люти чушки

Пикантни палачинки с царевица и люти чушки

Вкусна и бърза рецепта на закуска за цялото семейство и не само!

4 човека под 15 минути Лесно
Лазаня – италианска запеканка с месо и зеленчуци

Лазаня – италианска запеканка с месо и зеленчуци

Рецептата за лазаня – едно от най-известните италиански ястия.

4 човека над 45 минути Трудно
Салати и консервирани зеленчуци: нова перспектива

За разлика от салатите, направени само от пресни зеленчуци, по-сложните комбинации изискват консервирани зеленчуци. В повечето ситуации ще ви се стори особено трудно да ги интегрирате поради очевидните разлики в текстурата и вкуса.

За да можете точно да промените правенето на салата като добавите правилните консервирани съставки, трябва да следвате няколко правила:

  1. Не добавяйте в същата салата еднакви разновидности на зеленчуци и в пресен, и в консервиран вариант. Например, ако в салатата ви има пресни краставици, добавянето на кисели краставички е недопустимо.
  2. Количеството на консервираните зеленчуци трябва да е не повече от 20% от крайното ястие. Това ще позволи на вкуса на консервираните зеленчуци да се впише и да подобри вкуса на салатата, без да засенчва пресните съставки.
  3. Контролирайте броя на консервираните зеленчуци. Това наистина зависи от списъка ви със съставки, но трябва да запазвате съотношението три пресни към един консервиран зеленчук.

Консервираните гъби са страхотно допълнение към пресните салати; това е така, защото вкусът и ароматът на консервираните гъби Bonduelle са достатъчно дълбоки, за да внесат напълно различна кулинарна перспектива във вашата салата. Същото може да се каже за морковите и зеления боб: в комбинация с бобовите растения или зелените зеленчуци, те имат ясен и атрактивен ефект. Освен това прецедете консервираните зеленчуци, преди да ги нарежете в салатата. В повечето случаи такива смесени комбинации са идеални, ако сокът се сведе до минимум. Това запазва идентичността на всеки отделен зеленчук, като ви дава възможността да забележите разликите във вкуса и текстурата.