
По принцип рецептите за пица се гледат с недоверие от хората, които се интересуват от диета или хора, които просто се хранят здравословно. Това обаче до известна степен е предубеждение: пицата може да се приготви така, че да бъде едновременно вкусна и здравословна. Използването на зеленчуци Bonduelle е задължително, ако се грижите за своето благосъстояние в дългосрочен план и нещата не се променят в случая с пицата.
Решенията ви са почти безкрайни, но ние сме ви подготвили три опции като за начало:
- Пица с нарязани на филийки гъби и картофи: картофи, нарязани на супер тънки филийки, варени 3 минути, фино смлени орехи, зехтин, гъби, нарязани на филийки, моцарела, 1 с.л. масло от трюфели.
- Пица с домати и сладка царевица: чесън, кедрови ядки, зехтин, пресни листа от риган, настъргана кора от лимон, сладка царевица на зърна , фета сирене, домати на филийки, пресен босилек и пресен копър.
- Пица с червен боб: зехтин, настъргано сирене (чедар и моцарела), доматен сос, боб, един малък лайм, щипка смлян кимион, щипка сол, червена люта чушка, малка глава червен лук и пресни листа от кориандър.
Във всички гореизброени случай най-лесният начин да включите зеленчуците е да обърнете внимание на тяхната текстура. В някои случаи (например сладка царевица на зърна) може да искате първо да ги сварите, за да достигнат определена мекота и влажност. Варенето не е необходимо, ако използвате само консервирани зеленчуци. Един последен трик: използвайте толкова подправки, колкото желаете. Освен че добавят вкус към храната, те помагат на храносмилането и ви помагат по-бързо да изгаряте мазнините.