Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Продукти с високо съдържание на мазнини

 

Разликата между храни с мазнини и храни без мазнини

Всички ние винаги се опитваме да избягваме храни със съдържание на мазнини. Ние вярваме, че храните с ниско съдържание на мазнини или без мазнини са по-полезни за нашето тяло. Това несъмнено е така. Храната без мазнини ни помага да сваляме килограми, да поддържаме нормално и здравословно тегло, да се предпазваме от множество болести и т.н. Всеки знае това.

Полезността на храната с мазнини

Въпросът е дали храната със съдържание на мазнини е полезна. Разбира се, че да. Тя има много предимства. Храната с мазнини е много важна за правилния строеж на нашето тяло. Мастноразтворими витамини като A, E, D, K се усвояват само с помощта на храна с мазнини. Липсата на мазнини води до общо смущение в метаболизма. Хората, които ядат храна с мазнини, са подложени на по-малък риск от хипотермия. Ако липсват мазнини в женското тяло, менструацията спира и жената става неспособна да забременее. През последните 10-15 години хората по света предпочитат храна без мазнини. Въпреки това обаче това не е довело до спадане в броя на хората с наднормено тегло.

Няколко съвета
Фактите говорят сами за себе си: храната със и без съдържание на мазнини може да бъде едновременно полезна и вредна. Искате да свалите килограми? Добре, но това не означава, че не трябва изобщо да ядете храна с мазнини. Само ще съсипете тялото си като сваляте килограми по този начин. Така че, бъдете внимателни.


Рецепти, които може да ви интересуват

Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Търсите рецепти за гаспачо? Ето една рецепта, която ще ви покаже как да приготвите тази студена испанска супа.

6 човека над 45 минути Лесно
Бакалау – треска по португалски със зеленчуци

Бакалау – треска по португалски със зеленчуци

Рибата треска определено е царят на португалската маса.

8 човека над 45 минути Лесно
Лечо – ястие от унгарската кухня

Лечо – ястие от унгарската кухня

Лечо – задушена чушка с добавка на домати и лук.

3 човека 30-45 минути Лесно
Чанахи

Чанахи

Традиционно грузинско ястие, приготвяно в малко глинени гърнета.

5 човека над 45 минути Лесно
Продукти с високо съдържание на мазнини
 

Разликата между храни с мазнини и храни без мазнини

Всички ние винаги се опитваме да избягваме храни със съдържание на мазнини. Ние вярваме, че храните с ниско съдържание на мазнини или без мазнини са по-полезни за нашето тяло. Това несъмнено е така. Храната без мазнини ни помага да сваляме килограми, да поддържаме нормално и здравословно тегло, да се предпазваме от множество болести и т.н. Всеки знае това.

Полезността на храната с мазнини

Въпросът е дали храната със съдържание на мазнини е полезна. Разбира се, че да. Тя има много предимства. Храната с мазнини е много важна за правилния строеж на нашето тяло. Мастноразтворими витамини като A, E, D, K се усвояват само с помощта на храна с мазнини. Липсата на мазнини води до общо смущение в метаболизма. Хората, които ядат храна с мазнини, са подложени на по-малък риск от хипотермия. Ако липсват мазнини в женското тяло, менструацията спира и жената става неспособна да забременее. През последните 10-15 години хората по света предпочитат храна без мазнини. Въпреки това обаче това не е довело до спадане в броя на хората с наднормено тегло.

Няколко съвета
Фактите говорят сами за себе си: храната със и без съдържание на мазнини може да бъде едновременно полезна и вредна. Искате да свалите килограми? Добре, но това не означава, че не трябва изобщо да ядете храна с мазнини. Само ще съсипете тялото си като сваляте килограми по този начин. Така че, бъдете внимателни.