Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Повече за салатите: зеленчуковите миксове днес

Каквото и да готвите, изключително важно е да се намери правилният баланс, когато се комбинират два или повече зеленчука в чиния. В крайна сметка има четири основни променливи, които могат да повлияят (и, следователно да предефинират) на идентичността на вашите зеленчукови ястия. По-долу ще намерите всеки един от тях, подробно обяснен в контекста на зеленчуковите миксове: 

Цветове и нюанси

Те са може би най-важният аспект, ако наистина ви е грижа за външния вид на вашите храни.

При зеленчуковите смеси имате избор между две основни решения:

  1. Акцентира се върху един цвят, а всички други нюанси допълват цялата чиния,
  2. Или се готви мозайка от подобни ястия. Ако изберете тази опция, уверете се, че зеленчуците са нарязвани в един и същ размер.

Текстурата на зеленчуците

  • Грешка е да се рискува крайното кулинарно удоволствие на вашите храни, като се фокусира само върху естетиката. Това означава, че храната трябва да е точно толкова вкусна, колкото изглежда.
  • Чрез смесването на различни текстури в едно и също ястие рискуваме да сътворим нещо красиво, но негодно за консумация. За да се избегне това е добре да се придържаме към същия принцип на готвене за всеки зеленчук или към една и съща основна текстура (за пресни зеленчукови салати).

Кълцане, рязане, нарязване на кубчета

Можете да редувате формата на зеленчуците в крайното ястие при условие, че се приържате към един цвят или дуо от нюанси. Само че не слагайте в една и съща купа зеленчуци с различни размери, особено ако приготвяте сложни пресни салати. Ако все пак това се случи, за да се намали ефекта от неравномерно нарязани на кубчета зеленчуци, поставете ги в големи, бели чинии.

Варене и гриловане

Освен салатите с пресни зеленчуци, най-доброто решение за създаване на цветни миксове е чрез варене или леко гриловане на зеленчуците. Салати, които са резултат от такива смеси изглеждат невероятно, тъй като тези методи на готвене запазват естествените цветове на зеленчуците.


Рецепти, които може да ви интересуват

Пролетни рулца със зеленчуци
Пролетни рулца със зеленчуци

Рецепта за пролетни рулца със зеленчуци, ястие от виетнамската кухня.

4 човека 30-45 минути Лесно
Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци
Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Търсите рецепти за гаспачо? Ето една рецепта, която ще ви покаже как да приготвите тази студена испанска супа.

6 човека над 45 минути Лесно
Tiramisu - италиански десерт с маскарпоне
Tiramisu - италиански десерт с маскарпоне

Рецепта за Тирамису – този десерт е идеален за втора закуска. Класически се сервира силно замразен с кафе еспресо.

4 човека над 45 минути Лесно
Пиле "Жулиен"
Пиле "Жулиен"

Класическа рецепта с перфектен вкус

4 човека 30-45 минути Лесно
Повече за салатите: зеленчуковите миксове днес

Каквото и да готвите, изключително важно е да се намери правилният баланс, когато се комбинират два или повече зеленчука в чиния. В крайна сметка има четири основни променливи, които могат да повлияят (и, следователно да предефинират) на идентичността на вашите зеленчукови ястия. По-долу ще намерите всеки един от тях, подробно обяснен в контекста на зеленчуковите миксове: 

Цветове и нюанси

Те са може би най-важният аспект, ако наистина ви е грижа за външния вид на вашите храни.

При зеленчуковите смеси имате избор между две основни решения:

  1. Акцентира се върху един цвят, а всички други нюанси допълват цялата чиния,
  2. Или се готви мозайка от подобни ястия. Ако изберете тази опция, уверете се, че зеленчуците са нарязвани в един и същ размер.

Текстурата на зеленчуците

  • Грешка е да се рискува крайното кулинарно удоволствие на вашите храни, като се фокусира само върху естетиката. Това означава, че храната трябва да е точно толкова вкусна, колкото изглежда.
  • Чрез смесването на различни текстури в едно и също ястие рискуваме да сътворим нещо красиво, но негодно за консумация. За да се избегне това е добре да се придържаме към същия принцип на готвене за всеки зеленчук или към една и съща основна текстура (за пресни зеленчукови салати).

Кълцане, рязане, нарязване на кубчета

Можете да редувате формата на зеленчуците в крайното ястие при условие, че се приържате към един цвят или дуо от нюанси. Само че не слагайте в една и съща купа зеленчуци с различни размери, особено ако приготвяте сложни пресни салати. Ако все пак това се случи, за да се намали ефекта от неравномерно нарязани на кубчета зеленчуци, поставете ги в големи, бели чинии.

Варене и гриловане

Освен салатите с пресни зеленчуци, най-доброто решение за създаване на цветни миксове е чрез варене или леко гриловане на зеленчуците. Салати, които са резултат от такива смеси изглеждат невероятно, тъй като тези методи на готвене запазват естествените цветове на зеленчуците.