

1. Доматеният сос е създаден, за да лекува чернодробни нарушения.
Само около 40% от картофения чипс са картофи - останалото е микс от ориз, пшеница, царевица , пресирани в желаната форма и посипани с всякакви вкусове.
3. Ледените близалки са изобретени случайно
През 1905 г. 11-годишният Франк Еперсън смесва сода на прах и вода и ги оставя стъклото на верандата. През нощта температурата спада дотолкова, че на следващата сутрин момчето намира питието си заледено. Почти 20 години по-късно, той си спомня замразената напитка и започва да създава ледените близалки.
4. Натуралният портокалов сок съдържа алкохол
Когато стиснете портокалова кора, маята отива в сока и се превръща малка част от нейните естествени захари във въглероден двуокис и алкохол - естествен процес на ферментация. Ако оставите прясно изцеден портокалов сок от хладилника, процесът на ферментация ще се случи по-бързо.
5. Ванилията води до пристрастяване
Ваниловата киселина - активната съставка във ванилията - е доста подобен на хормоните адреналин и норадреналин, които стимулират мозъка. Може да вярвате, че ванилията е безвредна, но, хлебари знаят по-добре. Добавете ванилия в сладоледа, киселото мляко, кока-колата, в шоколада и в сладкишите!
Това са някои от най-интересните факти за храната, които знам. Какво ще кажете вие?