Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Новини за зеленчуците: перспектива за броколито

Броколито е зеленчук, който може да се адаптира към различни готварски процедури: може да се готви като обикновено пиле, може да се третира като добавка, може да се сервира самостоятелно или да се смеси без страх, че вкусът му ще вкусът му ще доминира и ще развали сложността на салатата. По-долу ще откриете рецепта, която ще докаже многостранността на броколито:

За панировката

  • Нарежете броколито на малки китки и го сложете в 1.5 л. студена вода. Кипнете и добавете оцета.  Това ще предотврати разпръскването на зеленчука във водата. Гответе докато омекне. Не го преварявайте: за предпочитане е да го махнете от огъня, преди да е напълно сварено, отколкото след това, защото то ще има възможност да омекне на втория етап.
  • Разбийте добре яйцата и добавете магданоза, нарязан на дребно, сол и млян бял пипер на вкус. Магданозът се добавя след като разбиете яйцата, за да остане цял.
  • Оставете броколито да си почине няколко минути и го оваляйте в брашното, докато се покрие напълно. Не използвайте пълнозърнесто брашно или брашно, богато на глутен, защото тези видове лесно изгарят. Сложете броколито и разбитите яйца заедно. Вземете броколито едно по едно и го пържете докато стане зеленикаво-жълто.

За соса

В отделен тиган направете бял сос и го оставете да отлежи 10 минути. Вземете броколито, сварете го докато стане наистина меко и го намачкайте колкото можете. Добавете го в тигана, гответе още пет минути и към края добавете зелени листа. Сервирайте горещо с винегрет.


Рецепти, които може да ви интересуват

Мексиканска салата

Мексиканска салата

Вкусна и бърза рецепта за екзотична салата, подходяща за всеки ден, без значение в офиса или вкъщи!

4 човека под 15 минути Лесно
Виетнамска салата с пилешко

Виетнамска салата с пилешко

Рецепта за салата с пилешко, ястие от виетнамската кухня.

4 човека 30-45 минути Лесно
Пилешко в карибска марината jerk

Пилешко в карибска марината jerk

Рецепта за пилешко в марината jerk, ястие от карибската кухня.

8 човека над 45 минути Лесно
Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Търсите рецепти за гаспачо? Ето една рецепта, която ще ви покаже как да приготвите тази студена испанска супа.

6 човека над 45 минути Лесно
Новини за зеленчуците: перспектива за броколито

Броколито е зеленчук, който може да се адаптира към различни готварски процедури: може да се готви като обикновено пиле, може да се третира като добавка, може да се сервира самостоятелно или да се смеси без страх, че вкусът му ще вкусът му ще доминира и ще развали сложността на салатата. По-долу ще откриете рецепта, която ще докаже многостранността на броколито:

За панировката

  • Нарежете броколито на малки китки и го сложете в 1.5 л. студена вода. Кипнете и добавете оцета.  Това ще предотврати разпръскването на зеленчука във водата. Гответе докато омекне. Не го преварявайте: за предпочитане е да го махнете от огъня, преди да е напълно сварено, отколкото след това, защото то ще има възможност да омекне на втория етап.
  • Разбийте добре яйцата и добавете магданоза, нарязан на дребно, сол и млян бял пипер на вкус. Магданозът се добавя след като разбиете яйцата, за да остане цял.
  • Оставете броколито да си почине няколко минути и го оваляйте в брашното, докато се покрие напълно. Не използвайте пълнозърнесто брашно или брашно, богато на глутен, защото тези видове лесно изгарят. Сложете броколито и разбитите яйца заедно. Вземете броколито едно по едно и го пържете докато стане зеленикаво-жълто.

За соса

В отделен тиган направете бял сос и го оставете да отлежи 10 минути. Вземете броколито, сварете го докато стане наистина меко и го намачкайте колкото можете. Добавете го в тигана, гответе още пет минути и към края добавете зелени листа. Сервирайте горещо с винегрет.