Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Новини за зеленчуците: перспектива за броколито

Броколито е зеленчук, който може да се адаптира към различни готварски процедури: може да се готви като обикновено пиле, може да се третира като добавка, може да се сервира самостоятелно или да се смеси без страх, че вкусът му ще вкусът му ще доминира и ще развали сложността на салатата. По-долу ще откриете рецепта, която ще докаже многостранността на броколито:

За панировката

  • Нарежете броколито на малки китки и го сложете в 1.5 л. студена вода. Кипнете и добавете оцета.  Това ще предотврати разпръскването на зеленчука във водата. Гответе докато омекне. Не го преварявайте: за предпочитане е да го махнете от огъня, преди да е напълно сварено, отколкото след това, защото то ще има възможност да омекне на втория етап.
  • Разбийте добре яйцата и добавете магданоза, нарязан на дребно, сол и млян бял пипер на вкус. Магданозът се добавя след като разбиете яйцата, за да остане цял.
  • Оставете броколито да си почине няколко минути и го оваляйте в брашното, докато се покрие напълно. Не използвайте пълнозърнесто брашно или брашно, богато на глутен, защото тези видове лесно изгарят. Сложете броколито и разбитите яйца заедно. Вземете броколито едно по едно и го пържете докато стане зеленикаво-жълто.

За соса

В отделен тиган направете бял сос и го оставете да отлежи 10 минути. Вземете броколито, сварете го докато стане наистина меко и го намачкайте колкото можете. Добавете го в тигана, гответе още пет минути и към края добавете зелени листа. Сервирайте горещо с винегрет.


Рецепти, които може да ви интересуват

Вкусна салата с гъби „A la Chef”

Вкусна салата с гъби „A la Chef”

Салатата е царят на лятото! Рецепта за изискан вкус и романтични летни вечери!

3 човека 30-45 минути Умерено
Хлебни knedliki - houskowe knedliki

Хлебни knedliki - houskowe knedliki

Рецепта за knedliki – традиционна чешка гарнитура към месото, сервирани вместо картофи или ориз.

3 човека над 45 минути Лесно
Майонеза

Майонеза

Рецепта за майонезен сос, наричан майонеза.

4 човека 15-30 минути Лесно
Бограч – супа гулаш

Бограч – супа гулаш

Рецепта за Бограч – супа гулаш.

4 човека над 45 минути Умерено
Новини за зеленчуците: перспектива за броколито

Броколито е зеленчук, който може да се адаптира към различни готварски процедури: може да се готви като обикновено пиле, може да се третира като добавка, може да се сервира самостоятелно или да се смеси без страх, че вкусът му ще вкусът му ще доминира и ще развали сложността на салатата. По-долу ще откриете рецепта, която ще докаже многостранността на броколито:

За панировката

  • Нарежете броколито на малки китки и го сложете в 1.5 л. студена вода. Кипнете и добавете оцета.  Това ще предотврати разпръскването на зеленчука във водата. Гответе докато омекне. Не го преварявайте: за предпочитане е да го махнете от огъня, преди да е напълно сварено, отколкото след това, защото то ще има възможност да омекне на втория етап.
  • Разбийте добре яйцата и добавете магданоза, нарязан на дребно, сол и млян бял пипер на вкус. Магданозът се добавя след като разбиете яйцата, за да остане цял.
  • Оставете броколито да си почине няколко минути и го оваляйте в брашното, докато се покрие напълно. Не използвайте пълнозърнесто брашно или брашно, богато на глутен, защото тези видове лесно изгарят. Сложете броколито и разбитите яйца заедно. Вземете броколито едно по едно и го пържете докато стане зеленикаво-жълто.

За соса

В отделен тиган направете бял сос и го оставете да отлежи 10 минути. Вземете броколито, сварете го докато стане наистина меко и го намачкайте колкото можете. Добавете го в тигана, гответе още пет минути и към края добавете зелени листа. Сервирайте горещо с винегрет.