Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Мини речник на испанската кухня



Butifarra - свинска наденица, сервирана с пържени картофи или зеленчуци, понякога с яйца или омлет
Chorizo - пикантни свински наденици
Gazpacho - най-известната испанска супа – студена супа от рендосани зеленчуци
Habas a la Catalana - готвен боб с шунка и бутифарра. Може да служи като гарнитура, когато се сервира само с шунка
Paella - ястие с ориз подправяно с шафран, пилешко и свинско месо, морски дарове, чушка, зелен грах и с всички други съставки в зависимост от настроението и финеса на готвача. Сервира се прясно приготвена на огромен тиган
Tapas - невероятни, известни почти из целия свят, испански хапки. Сервирани в испанските барове като добавка към невероятните испански вина и бира

Tortilla - т.е. известните на цял свят, палачинки от царевично брашно. Съществуват много начини за сервиране на тортия, в зависимост от региона. Тортията се сервира както с плънка от месо или зеленчуци, така и със смес от месо и зеленчуци.
Zarzuela - на испански означава оперета, което идеално предава спонтанността и вкуса на ястието. Ястието се състои от всичко, което може да се улови в морето: раци, скариди, октоподи и бели риби. Всички тези съставки плуват в невероятен сос, базиращ се на вино и коняк. Ястието е както много вкусно и невероятно засищащо


Рецепти, които може да ви интересуват

Лятна салата с червен боб и печени чушки
Лятна салата с червен боб и печени чушки

Класическо решение с перфектен вкус

4 човека под 15 минути Лесно
Салата Капрезе с Киноа
Салата Капрезе с Киноа

Бърза салата, на която може да се насладите вечерта!

2 човека 15-30 минути Умерено
Пролетни оризови ролца със зеленчуци
Пролетни оризови ролца със зеленчуци

просто просто вкусно ястие!

3 човека 30-45 минути Умерено
Супа пролетен микс
Супа пролетен микс

Нова супа за вас!

4 човека над 45 минути Умерено
Мини речник на испанската кухня



Butifarra - свинска наденица, сервирана с пържени картофи или зеленчуци, понякога с яйца или омлет
Chorizo - пикантни свински наденици
Gazpacho - най-известната испанска супа – студена супа от рендосани зеленчуци
Habas a la Catalana - готвен боб с шунка и бутифарра. Може да служи като гарнитура, когато се сервира само с шунка
Paella - ястие с ориз подправяно с шафран, пилешко и свинско месо, морски дарове, чушка, зелен грах и с всички други съставки в зависимост от настроението и финеса на готвача. Сервира се прясно приготвена на огромен тиган
Tapas - невероятни, известни почти из целия свят, испански хапки. Сервирани в испанските барове като добавка към невероятните испански вина и бира

Tortilla - т.е. известните на цял свят, палачинки от царевично брашно. Съществуват много начини за сервиране на тортия, в зависимост от региона. Тортията се сервира както с плънка от месо или зеленчуци, така и със смес от месо и зеленчуци.
Zarzuela - на испански означава оперета, което идеално предава спонтанността и вкуса на ястието. Ястието се състои от всичко, което може да се улови в морето: раци, скариди, октоподи и бели риби. Всички тези съставки плуват в невероятен сос, базиращ се на вино и коняк. Ястието е както много вкусно и невероятно засищащо

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.