Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Методи на готвене, които подсилват вкуса на зеленчуците

За разлика от месото, което по-скоро носи своя собствен характерен вкус, зеленчуците изискват повече внимание от страна на готвача. Някои от тях, като карфиолът, бобът и сладките картофи, са по-универсални и предлагат множество решения в кухнята, докато други са много по-деликатни по природа и изискват специфични методи на готвене.

Варене

Ако искате зеленчуците ви да са вкусни, варенето е отличен вариант и има едно единствено правило, за да постигнете перфектни резултати: не ги варете прекалено много. С изключение на лука, който се разпада бързо, повечето зеленчуци трябва да се слагат в къкреща вода и да се варят около 15 минути. Зеленчуците са меки: за да избегнете преваряването по повърхността и недоваряването в средата, нарежете ги на филийки не по-дебели от 2 см.

Готвене на пара

Най-хубавото на тези уреди е, че вие можете да приготвяте различни зеленчуци едновременно, без да смесвате вкусовете им. Поставете зеленчуците, които изискват по-дълго готвене на долния ред, а онези, които се приготвят по-бързо – на горния. Готвенето на пара запазва и естествения цвят на зеленчуците и е много здравословно решение за вашите ястия.

Пържене с разбъркване

Перфектният начин за обогатяване вкуса на зеленчуците обаче е чрез пържене с разбъркване. Добавете една супена лъжица мазнина в тиган с незалепващо покритие, когато е горещ и добавете зеленчуците, нарязани възможно най-тънко. Пържете ги и ги разбърквайте около 5-7 минути и добавете подправки точно преди да махнете тигана от огъня. Китайският метод на готвене просто е най-доброто решение, което имате, а резултатът е храни, които са едновременно вкусни и здравословни.


Рецепти, които може да ви интересуват

Филе от сьомга със салата от златна царевица с люти чушки
Филе от сьомга със салата от златна царевица с люти чушки

Изискано и лесно за приготвяне ястие.

4 човека 15-30 минути Умерено
Käsekuchen - чийзкейк, кекс от извара
Käsekuchen - чийзкейк, кекс от извара

Рецепта на сладкиш със сирене - Käsekuchen – много известен десерт не само в Германия.

4 човека над 45 минути Умерено
Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци
Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Търсите рецепти за гаспачо? Ето една рецепта, която ще ви покаже как да приготвите тази студена испанска супа.

6 човека над 45 минути Лесно
Ориз пилаф със стафиди
Ориз пилаф със стафиди

Оризът пилаф със стафиди е традиционно арменско коледно и великденско ястие.

4 човека 30-45 минути Лесно
Методи на готвене, които подсилват вкуса на зеленчуците

За разлика от месото, което по-скоро носи своя собствен характерен вкус, зеленчуците изискват повече внимание от страна на готвача. Някои от тях, като карфиолът, бобът и сладките картофи, са по-универсални и предлагат множество решения в кухнята, докато други са много по-деликатни по природа и изискват специфични методи на готвене.

Варене

Ако искате зеленчуците ви да са вкусни, варенето е отличен вариант и има едно единствено правило, за да постигнете перфектни резултати: не ги варете прекалено много. С изключение на лука, който се разпада бързо, повечето зеленчуци трябва да се слагат в къкреща вода и да се варят около 15 минути. Зеленчуците са меки: за да избегнете преваряването по повърхността и недоваряването в средата, нарежете ги на филийки не по-дебели от 2 см.

Готвене на пара

Най-хубавото на тези уреди е, че вие можете да приготвяте различни зеленчуци едновременно, без да смесвате вкусовете им. Поставете зеленчуците, които изискват по-дълго готвене на долния ред, а онези, които се приготвят по-бързо – на горния. Готвенето на пара запазва и естествения цвят на зеленчуците и е много здравословно решение за вашите ястия.

Пържене с разбъркване

Перфектният начин за обогатяване вкуса на зеленчуците обаче е чрез пържене с разбъркване. Добавете една супена лъжица мазнина в тиган с незалепващо покритие, когато е горещ и добавете зеленчуците, нарязани възможно най-тънко. Пържете ги и ги разбърквайте около 5-7 минути и добавете подправки точно преди да махнете тигана от огъня. Китайският метод на готвене просто е най-доброто решение, което имате, а резултатът е храни, които са едновременно вкусни и здравословни.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.